Protest spontan al minerilor din Valea Jiului după intrarea în insolvenţă a CE Hunedoara

 • acum 4 ani

Mai mulţi mineri de la Lonea, Vulcan şi Lupeni au declanşat, vineri, un protest spontan, înainte de a intra în schimbul al doilea, exprimându-şi îngrijorarea faţă de intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi faţă de păstrarea locurilor de muncă.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Viorel Stancu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că mai mulţi ortaci de la minele Lonea, Vulcan şi Lupeni au protestat, timp de aproximativ 30 de minute, înainte de intrarea în schimbul al doilea, exprimându-şi îngrijorarea faţă de păstrarea locurilor de muncă şi de intrarea în insolvenţă a CEH.

„Au protestat la intrarea în schimbul al doilea mineri de la minele Lonea, Vulcan şi Lupeni, exprimându-şi îngrijorarea faţă de locul de muncă şi vizavi de intrarea în insolvenţă a CEH. Au discutat între ei, au discutat cu liderii de sindicat, iar după aproximativ 30 de minute au încheiat protestul. Practic, au întârziat intrarea în schimb aproximativ 10-15 minute, pentru că ei, de obicei, vin mai devreme la mină, înainte de a începe lucrul”, a spus Viorel Stancu.

Tribunalul Hunedoara a admis, joi, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara şi a numit ca administrator judiciar casa de insolvenţă GMC SPRL Craiova.

Ministerul Energiei propusese ca administrator judiciar să fie desemnată casa de insolvenţă Euro Insol SPRL, administrată de avocatul Remus Borza.

„Complexul Energetic Hunedoara a solicitat Euro Insol, însă potrivit Legii insolvenţei judecătorul a decis că firma de avocatură GMC SPRL Craiova va administra judiciar CEH provizoriu, până la prima adunare a creditorilor, care va avea loc într-un timp destul de scurt. Este prematur să mă pronunţ asupra a ceea ce va face administratorul judiciar. Nu sunt însă de acord cu faptul că a trebuit să se ajungă aici, deşi semnalele de alarmă sunt trase de doi ani de zile. Interesele politice au adus Complexul Energetic Hunedoara în această situaţie”, declara pentru MEDIAFAX Petre Nica, preşedintele sindicatului „Muntele” şi totodată preşedinte executiv al Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara a decis pe 28 decembrie să ceară intrarea voluntară a companiei în insolvenţă, în încercarea de a evita falimentul.

Compania are datorii de 1,2 miliarde de lei şi popriri pe toate conturile.

Mediafax.ro

Comentarii

 • IMI ESTE SCARBA SI LEHAMITE , DE CE SE INTAMPLA IN VALEA JIULUI, HOTI SI BANDITII CARE ,S-AU IMBOGATI DE PE URMA MINELOR , CARE NU SUNT , INCA PRINSI,. , SE FAC VERIFICARI , SA SE FACA DREPTATE , DAR A FURAt cei din conducerea veche . de ce nu ma lasa sa scriu cu litere MARIIIII

  Stoica Vali 8 ianuarie 2016 20:37 Răspunde
 • SA VINA DNAU SI LA NOI IN VALE SA-I VAD ATUNCI

  Stoica Vali 8 ianuarie 2016 20:39 Răspunde
  • DNA -ul…

   Liliana Pap 8 ianuarie 2016 21:24 Răspunde
 • DIN CATE AM INTELES SE CAM RETRAG APELEEE

  Stoica Vali 8 ianuarie 2016 20:39 Răspunde
 • Se va alege prafu de mineritul din Valea Jiului

  Catalin Leonte 8 ianuarie 2016 20:40 Răspunde
 • Dragi mineri chiar daca sant foarte departe de voi va sant alaturi .candva o paine amara si dura am mancato alaturi de voi nu va lasati calcati in picioare de toti hoti va urez mult succes noroc bun

  Daniela Elena 10 ianuarie 2016 14:56 Răspunde
 • citeam de astia cu sutu

  Maria Danciu 10 ianuarie 2016 17:10 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului