Angajaţii CEH, cu sabia deasupra capului

 • acum 4 ani

Se taie în carne vie. Pensionări, eliminarea posturilor de conducere şi alte asmenea măsuri sunt luate în calcul la nivelul Complexului Energetic Hunedoara. După ce în trei ani de zile Complexul Energetic Hunedoara a acumulat datorii de 1,2 miliarde de lei acum se încearcă reducerea cheltuielilor de oriunde. Fie că e vorba de personal sau consumabile. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara, împreună cu administratorul special şi cel judiciar, caută cele mai bune soluţii pentru reducerea cheltuielilor.

“Se lucrează la un plan de reorganizare a societăţii care să fie aprobat şi de creditori, cel mai mare creditor fiind statul român probabil va avea cele mai multe voturi. Se vor propune măsuri de reorganizare, probabil vor dispărea şi din funcţiile de conducere pentru reducerea cheltuielilor”, a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara susţine că, cel mai probail, se vor pierde şi anumite locuri de muncă, indirect productive.

“Sunt posturi neproductive unde există posibilitatea să fie desfiinţate sau să se comaseze anumite sectoare de activitate. În ceea ce priveşte personalul care îndeplineşte condiţiile de pensionare acesta poate pleca doar la cerere. Pensionarea este un drept nu o obligaţie. Avem situaţii unde sunt persoane care vor să plece prin pensionare şi ne rugăm de ele să rămână pentru că nu avem cu cine îi suplini. Nu putem pensiona acele persoane unde nu există alt personal calificat în domeniu”, a mai spus sursa citată.

Foile de boală sunt un alt posibil criteriu pentru decăpuşarea sistemului.

“La disponibilizările din anii trecuţi un criteriu a fost cel care făcea referire la persoanele care îşi aduc un aport scăzut în activitatea de producţie. Se vor stabili criteriile în planul de restructurare”, a mai declarat Stancu.

Mai puţine cheltuieli materiale

După ce ani la rândul s-au achiziţionat materiale care acum zac pe stocurile CEH, a venit rândul să se facă economii chiar şi la hârtia de la imprimantă.

“Planul de restructurare are mai multe elemente printre care se are în vedere reducerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor. Va trebui făcut astfel încât să nu oprim activitatea şi să dovedim că în cei trei ani de insolvenţă putem restitui banii creditorilor. Am discutat cu colegii de la sucursale şi le-am explicat că în momentul de faţă trebuie să amânăm unele cheltuieli, adică dacă într-un birou s-a stricat o imprimantă nu cumpărăm alta, ci mergem în alt birou. Trebuie să demonstrăm că putem reduce cheltuielile”, a mai spus sursa citată.

Veşnic s-a spus că mineritul este cel care produce cele mai mari pierderi şi că nicio societate care are înglobată această activitate nu poate fi profitabilă. Utilaje vechi, forţa de muncă îmbătrânită, costurile de producţie mari sunt doar câteva din elementele care duc la pierderi.

“Reducerea cheltuielilor se poate face. Când vom cunoaşte exact orizontul la care discutăm atunci vom vedea exact ce lucrări facem. Dacă ştim că peste cinci ani nu vom mai fi, nu începem acele lucrări ci mutăm oamenii şi resursele pentru lucrările imediate”,a conchis directorul CEH.

In timp ce angajatii Complexului Energetic Hunedoara se plangeau ca nu au cu ce sa lucreze, stocurile cu miscare lenta erau „ingreunate” si de piesele de schimb a caror valoare a fost calculata la 37.018.889,85. Mare parte dintre acestea, in suma de 33.431.508,59 de lei se afla pe stocurile termocentralelor, iar diferenta de 3.587.381,26 se regaseste pe partea miniera.

Totodata CEH mai inregistreaza stocuri cu miscare lenta formate din obiecte de inventar la o valoare de 484.549,21, ambalaje de 6.941,75 de lei si produse reziduale. Acestea au o valoare de 130.954,00 de lei. Potrivit CEH, mai exista stocuri cu miscare lenta si la terti iar valoarea acestora este de 3.115,00 lei.

Totalul stocurilor cu miscare lenta la CEH este de 49.856.166,09 de lei, din care 44.149.164,04 pe partea energetica si 5.707.002,05 pe partea miniera.

În trei ani de funcţionare Complexul Energetic Hunedoara a acumulat datorii de 1,2 miliarde de lei. Procedura generală a insolvenţei a fost deschisă şi numit administrator judiciar.

Monika BACIU

Sursa:: Press-media

Etichete:

Comentarii

 • Cei care au facut datorii,pe ce mama lor le-au facut ? Ce au facut cu banii ?

  Maria Ioana 19 ianuarie 2016 18:54 Răspunde
 • De la cantina minerilor pt care sau strans semnaturi sa o scoata cine are de câștigat bani de exemplu sotul meu nu mananca laturile acelea se pot economisi bani si de acolo sau nu? Si daca nu de ce?

  Mari Cazacu Mariana 19 ianuarie 2016 19:14 Răspunde
  • ..prin hrana minerilor se spala banii negri .

   Mateescu Simona 19 ianuarie 2016 19:37 Răspunde
  • astepti cunva sa iti dea bonuri si nustiu de ce le zici tu laturi ai fost tu sa vezi

   Dorel Dan Dan 19 ianuarie 2016 19:40 Răspunde
  • Am încredere in ce-mi spune sotul meu .Si da decat laturi mai bine bonuri!

   Mari Cazacu Mariana 19 ianuarie 2016 20:11 Răspunde
  • Domnu Dorel daca nu stiti mai bine nu vorbiti nu sunteti d.voastra acolo sa vedeti ce si cum le da asa ca hai sa nu mai comentam ce nustim

   Etelka Ileana 19 ianuarie 2016 20:22 Răspunde
  • acestea sint doamnele care stau in fata blocului si nu stiu

   Dorel Dan Dan 19 ianuarie 2016 20:47 Răspunde
  • nu uitati ca bonurile se dau numai la unitatile profitabile nu cele suventionate de stat

   Dorel Dan Dan 19 ianuarie 2016 20:49 Răspunde
  • masa aceasta este suventionata de stat si este un drept cistigat in 77 si daca il pierd no sa mai manince dar nici bonuri no sa primeasca

   Dorel Dan Dan 19 ianuarie 2016 20:52 Răspunde
  • bani negri nu se spala prin hrana minerilor

   Dorel Dan Dan 19 ianuarie 2016 20:54 Răspunde
  • Bun domnule atumci sa faca econoie dand afara din birocratii care stau degeaba prin birouri nu din cei care muncesc in productie.Sunteti de acord?

   Mari Cazacu Mariana 19 ianuarie 2016 22:37 Răspunde
  • Apropo tin sa menționez ca nu stau în fata blocului am si eu un loc de munca.

   Mari Cazacu Mariana 19 ianuarie 2016 22:39 Răspunde
 • Asta inseamna sa mulgi si sa tot mulgi si acum sa platesti ,dar mie teama ca vor plati tot cei care duc greul .

  Mateescu Simona 19 ianuarie 2016 19:38 Răspunde
 • Acum când se fac jocurile ca voi minerii să deveniți istorie, voi cei care mai aveți un cuvânt de spus , aratati-va unitatea și demnitatea de care ați dat dovadă, faceti – vă un lider adevarat din rândul vostru al muncitorilor dar aveți grija să nu fie unul ca gen ,PADURARU, si aratati-va adevatata valoare, nu aceea valoare la care v-a adus acești TRĂDĂTORII. Mergeți și aratatile că încă mai sunteți uiți, nui mai lăsați să fiți bătaia lor de joc. Baftă.

  Robert Popescu 19 ianuarie 2016 19:47 Răspunde
 • Domnilor, îi țineți pe toți puturoși ăia care au avut numai funcții de conducere, gen Surulescu, jujan și care mai face partea din consiliul de administrație, aici vinovat este liderul de sindicat că datorită lui s-a ajuns aici, el a mărit salariile șefilor ca sa poată sa-si mărească și ei salariile facandu-se asistenți sociali, este un aranjament făcut de sindicat, luptați singuri pentru locul de munca, creați un impact să se vadă până la București, blocati-va în mină și puneți membrii familiilor să meargă în fața companiei, faceti ceva să distrugeți mafia asta, nu mai ascultați de acest sindicat care tot de la voi o sa reducă din personal si ei își vor păstra posturile alea bine plătite și călduțe ca ei sunt mana-n mâna cu politicul , am intervenit pentru că am un verișor care lucrează la Vulcan și acolo asta se vorbește. SUCCES !

  Robert Popescu 19 ianuarie 2016 19:58 Răspunde
 • Fara nici o suparare,se cheltuie foarte mult si cu transportul…eu am mers pe jos la mina ani intregi sau cu transportul local…masina de interventie numai max.doua si nu umblau dupa fiecare sefulet pe acasa sau te mai miri pe unde…si daca ar deconta biletele de trans.local tot ar iesii mai ieftin

  Mihai 19 ianuarie 2016 20:01 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului