“Tentaculele” afacerilor cu taximetre ajung până în Primăria Petrila. Miroase a corupție

  • acum 5 ani

Scandalul maxi – taxiurilor din Petrila care s-au retras de pe traseu din cauza concurenţei neloiale şi, mai grav, ilegale pe care o fac unele taxiuri autorizate de Primăria Petrila – care circulă, la  rândul lor, în regim de taxi, atinge dimensiuni nebănuite.

Implicaţiile afacerii care se dovedeşte prosperă, din moment ce doar pe raza Petrilei sunt aprobate 90 de autorizaţii de taxi, ajunge direct în sediul administraţiei publice locale.

Gabriel Lungu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a scris pe pagina sa de Facebook culisele acestui scandal fără precedent în transportul local de persoane din Valea Jiului.

“Un jurist al Primariei Petrila din judetul Hunedoara este, zic unii, administratorul unei firme de taxiuri ce deţin monopolul pe raza localităţii. Din această cauză nu merg nici maşinile maxi-taxi”, scrie Gabriel Lungu cu subiect şi predicat.

Şi ce credeţi? Primarul oraşului, Ile Păducel, ştie despre acest subiect, însă a precizat că juristul respectiv a renunţat la funcţia de administrator al firmei de taxi în momentul în care s-a angajat la primărie.

„Eu ştiu că juristul primăriei a fost administrator al unei societăţi de taxi, care avea 3 sau 4 maşini. De când lucrează la primărie, eu ştiu că nu mai este administrator. Nu ştiu dacă mai are societatea sau dacă mai funcţionează. Este vorba despre Stroe Daniel”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.

Între timp, taximetriştii incriminaţi că circulă ilegal în regim de taxi şi fură din staţii clienţii maxi-taxiurilor, fără ca autorităţile competente să intervină şi să rezolve problema, şi-au intrat în pâine din plin. De luni, de când maxi – taxiurile au fost retrase de pe traseu de ZMK, firma care a câştigat licenţa licitată de Consiliul Judeţean Hunedoara, taxiurile fac transport public local şi asta cu aprobarea primăriei şi sub supravegherea poliţiei locale. Pentru elevii care fac naveta, de miercuri edilii au asigurat transportul cu cele două microbuze şcolare din dotare, atât la dus, cât şi la întors, a precizat primarul Ilie Păducel.

Reamintim că, de luni, ZMK şi-a depus licenţa pentru traseul Petrila –Petroşani, decizia fiind luată, în principal, din cauza taximetriştilor autorizaţi în număr foarte mare, care circulă, în multe cazuri, ilegal în regim de maxi-taxi şi le fură clienţii din staţii. Reprezentanţii firmei au precizat că, indiferent de sancţiunile aplicate, nu se mai întorc niciodată pe acest traseu.

Clipboard01

Vedeți declarația de avere a juristului Stroe Daniel aici, unde a încasat în 2015  suma de 10328 lei de la firma de taxi, adică salariul minim pe lună, sărăcuțul. Comunistul de Păducel minte, că ia tainul și el. Pe pagina de linkedin apare jurist la ei din 2004

Sursa:: GazetadeDimineata

Etichete:

Comentarii

  • ANI —CONFLICT DE INTERESE ;; URGENT FACEȚI O CERERE SĂ VERIFICE A.N.I…….

    Vasile Trifoi 20 ianuarie 2016 21:42 Răspunde
  • Si din cauza astora copii stau cu orele in statii sa mearga la scoala Era de stiut ca e ceva la mijloc

    Cristy Pop 21 ianuarie 2016 00:00 Răspunde
  • Anul trecut cand a fost in control Curtea de conturi la primaria Petrila Ilie Paducel Primarul orasului a facut infarct si s-a vindecat brusc cand a auzit ca a plecat controlul. Oare nu trebuia sa se sesizeze CC ca ceva pute la primarie si sa revina in alt control? Aici pute al naibi de rau si cu canalizarea din Cimpa dar si cu soselele subdimensionate din colonie si nu numai.

    Alexandru Scafariu 21 ianuarie 2016 17:19 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares