Petre Nica: ”Mafia din Valea Jiului dorește îngroparea mineritului și energiei și nu pe Remus Borza care să dezvăluie matrapazlâcurile făcute în toți acești ani”

 • acum 4 ani

Președintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, afirmă că mafia din Valea Jiului preferă mai degrabă închiderea mineritului și a energiei decât să fie scoase la iveală ”matrapazlâcurile” făcute de mai bine de 10 ani.

Nica spune că decizia instanței, prin care administrator judiciar al Complexului Energetic Hunedoara a fost numit o casă de insolvență fără experiență, ascunde închiderea mineritului și îngroparea furturilor.

”Valea Jiului, oamenii de aici, trebuie să priceapă că politicul și mafia creată în jurul CEH, mafie formată din parlamentari, directori, oameni de afaceri și lideri de sindicat, doresc îngroparea mineritului și energiei și nu pe unul ca Remus Borza care să le dezvăluie matrapazlâcurile făcute în toți acești ani. Am urmărit pe un post național de televiziune cum Remus Borza a înmânat moderatoarei o întreagă carte cu ce și cu cine a devalizat Hidroelectrica în cei zece ani dinaintea declarării stării de insolvență a Hidroelectrica. Dacă cineva în țara asta mai ține cu adevărul, și dacă ne întoarcem în anul 2006 cu răsfoitul prăduirii minelor și termocentralelor, mulți dintre șefi, politicieni, oameni de afaceri și lideri de sindicat ar trebui să dea cu subsemnatul”, a declarat, Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele.

Liderul de sindicat nu are încredere în casa de insolvență desemnată de instanță drept administrator judiciar provizoriu al Complexului Energetic Hunedoara. Este vorba de GMC Craiova, casă de insolvență propusă de Upsrom.

”Cum să am încredere în cineva dacă dă 6300 de locuri de muncă directe și alte câteva mii indirecte pe mâna cuiva care tergiversează raportul prin care trebuie să arate ce și cine a dus CEH la insolvență? Cum să accept vorbe blajine când în spatele lor stă doar falimentul? Sunt unul care o spun foarte deschis:  decizia instanței de a desemna un administrator judiciar fără experiență și fără dorința de dreptate, ascunde închiderea CEH și odată cu asta îngroparea tuturor furturilor din 2006 încoace”, mai spune Nica.

Magistratul care a desemnat Casa de Insolvență GMC Craiova administrator judiciar al CEH nu a dat și termene clare până la care firma să prezinte anumite rapoarte. Astfel, în 40 de zile de la numirea administratorului judiciar ar trebui prezentat un raport cu cauzele care au condus la intrarea în insolvență a CEH și, tot în acest termen, ar trebui făcute plângeri penale împotriva celor care au contribuit la declinul societății. Dacă acest termen este depășit, atunci, vinovații scapă basma curată.

Președintele Sindicatului Muntele afirmă că nu se dorește aflarea adevărului, iar angajaților CEH  și hunedorenilor le rămâne o singură variantă. Să-și strige nemulțumirea în stradă, în cadrul unui miting.

”Dreptate nu, soluții nu, ascunderea hoților da, menținerea căpușelor da, grevă nu…. Atunci haideți fraților să strigăm atentatul statului la demnitatea noastră de oameni și siguranța națională în stradă. Vom organiza un miting afară si în frig, fără bere și fără mici, fără rugăminți și fără promisiuni și vom vedea dacă Valea Jiului mai vrea să trăiască sau nu. Acum trebuie să cerem, dar să și oferim, la primăvară va fi prea târziu”, mai spune Nica.

Săptămâna trecută, ITM Hunedoara le-a transmis sindicaliștilor că minerii nu pot declanșa greva generală întrucât contractul colectiv de muncă este în vigoare. Aproape 2000 de mineri au semnat că sunt de acord cu declanșarea grevei generale, scopul acesteia fiind păstrarea locurilor de muncă, salvarea CEH și a județului Hunedoara

Sursa:: GazetadeDimineata

Etichete:
·

Comentarii

 • Si ei sunt mana in mana cu mafia…

  Csabi Kovacs 25 ianuarie 2016 11:29 Răspunde
 • Dar dvs. ce ați făcut ca sindicat reprezentativ pentru a ajunge Borza la CEH, inafara de a posta pe Facebook toate gainariile făcute de voi … sa știți că există vorba aia ..”HOȚUL STRIGĂ HOȚUL ”,așteptați cumva să treacă termenul de 40 de zile și după aceea ieșiți în fața membrilor și dați vina pe nereprezentativii , vă luați banii degeaba domnule lider de sindicat.

  Robert Popescu 25 ianuarie 2016 20:08 Răspunde
  • Au mai ramas 20 de zile in care mai puteti face ceva pentru al aduce pa BORZA pentru a face curat in cotetul vostru numit CEH, dar vad ca interesul dvs. nu este acesta, iar clasa muncitoare va da crezare ca dvs. va luptati pentru binele lor, nu pot sa cred ca sunt atata de prosti incat sa nu-si de-a seama……….Faceti ceva voi mineri care ati tinut in spate o gramada de tradatori, putori ordinare, faceti ceva cat inca mai puteti…..este ultima voastra sansa de a mai supravietui, rupeti-le gatul tradatorilor si Mafiei care v-a nenorocit.

   Robert Popescu 26 ianuarie 2016 10:16 Răspunde
 • Niste hoti toti!!!

  Stefan Alina 25 ianuarie 2016 20:33 Răspunde
 • Voi toți cei care vă place postarea și nu lăsați nici un comentariu, sunt curios dacă o să vă placă și dacă rămâneți fără servici, atunci o să fie prea târziu să mai faceți ceva …….

  Robert Popescu 26 ianuarie 2016 06:57 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares