Cele patru dosare în care este cercetat Ilie Păducel au fost cerute de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

 • acum 5 ani

Dosarele în care este cercetat edilul din Petrila, Ilie Păducel, desemnat de PNL drept candidat pentru un nou mandat, au fost cerute, potrivit informațiilor Gazetei de Dimineață, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Primarul orașului Petrila, Ilie Păducel,  este ”pionul principal” al mai multor dosare, vechi de câțiva ani. Patru dosare ce s-au aflat în cercetare la polițiștii petrileni au fost cerute de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Adică același parchet care în vara anului trecut trimitea dosarele în curtea Poliției Petrila.

Dosarele primite în vara anului trecut de polițiștii petrileni de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție viza nereguli constatate în urma controlului realizat în 2013 de Corpul de Control al premierului Victor Ponta la primăria din localitate. Informațiile GDD arată că toate cele trei dosare fac referire la banii alocați administrației locale pe mandatul fostului Guvern- adică pe mandatul Guvernului Boc.

”Sunt trei dosare care vizează nereguli constatate în urma controlului realizat la Primăria Petrila de Corpul de Control al premierului Victor Ponta în anul 2013. Corpul de Control a trimis dosarele la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție care le-a dat în lucru la Poliția Petrila”, spuneau, în vara anului trecut, sursele GDD.

Oamenii legii confirmau, în iunie anul trecut, că fac cercetări în ceea ce privește administrația locală, însă nu au precizat care sunt dosarele primite de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Din informațiile GDD, dosarele cu pricina fac referire la construcția parcului de recreere pentru tineri și vârstnici, canalizarea din Cimpa și cheltuirea sumelor primite din fondul de rezervă al Guvernului.

Potrivit raportului Corpului de Control al premierului României, canalizarea de la Cimpa – investiția realizată de administrația locală pe banii Guvernului- nu a fost efectuată legal. Actele controlate de Corpul de Control au scos la iveală mai multe nereguli, printre care lipsa unor documente necesare realizării investiției care este nefuncțională, dar și acordarea unei finanțări mai mari decât s-a solicitat prin cererea de finanțare, negăsindu-se actele prin care Primăria Petrila a solicitat, în plus, cele aproape   două milioane de lei.

”În legătură cu realizarea proiectului ”Canalizarea apelor menajere Cimpa”, aprobat în anul 2007, au rezultat indicii privind acordarea finanțării cu 1.499.698,60 RON mai mare decât s-a solicitat prin cererea de finanțare, în condițiile în care nu au fost identificate înscrisuri care să fi fost depuse de către reprezentanții Primăriei Petrila, privind finanțarea, cu această sumă suplimentară, a proiectului”, se arată în raportul Corpului de Control.

Forul de control mai arăta că suma de peste 5,1 milioane de lei, cât a costat investiția în canalizarea de la Cimpa a fost cheltuită ineficient, asta pentru că oamenii nu beneficiau de canalizare la data efectuării controlului.

”Există Hotărâre de Guvern prin care Primăria Petrila a primit banii și i-a folosit pentru canalizare. Probabil s-a întârziat cu depunerea documentelor necesare, dar există actele necesare. Investiția este foarte legală. S-a realizat pe baza OUG 7, banii au venit prin Hotărâre de Guvern și au fost alocați pe bază de hotărâre de consiliu. Banii s-au folosit numai pentru canalizare”, spunea în 2013, primarul Ilie Păducel, PSD.

Lucrările la canalizarea din Cimpa au început undeva prin anul 2007-2008 și au durat doi ani. La final, totul a costat, potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, undeva la 50 de miliarde de lei vechi. Dar asta după ce iniţial proiectul a avut doar jumătate din valoare. Mai mult, de acestă investiție nu beneficiază toți localnicii, iar în multe locuri canalizarea este deasupra nivelului caselor. În 2014, directorul ApaServ, Costel Avram, susținea că banii s-au dus pe apa sâmbetei în ceea ce privește canalizarea din Cimpa, asta pentru că stația de epurare nu era funcțională, iar oamenii nu erau racordați. După mai multe dispute între operatorul de apă și administrația locală, oamenii au fost convinși să se branșeze la rețeaua de canalizare.

Parcul din Petrila, realizat din Fondul pentru Mediu, bugetul de stat şi cel local, a costat peste două milioane de lei şi a fost finalizat în 2011, după mai multe amânări. Lucrarea a fost adjudecată de o firmă din Cluj,  condusă de un agreat PDL, iar printre subcontractanţi s-a aflat şi firma controlată la acel moment de Haralambie Vochiţoiu.

Sursele GDD spun că firma din Cluj, Calidum, doar a câștigat proiectul, subcontractând lucrările. Parcul din Petrila care are orar de funcționare și la acest moment, are și aparate de fitness în aer liber, care nu ar fi fost prevăzute în proiect. După recepția lucrării, în parcul cu pricina au fost mai multe probleme, în special legate de execuția lucrărilor.

Controlul privind banii alocaţi din fondul de rezervă al Guvernului a adus la lumină alte belele financiare. În 2011, Primăria Petrila a primit 100.000 de lei pentru finanţarea investiţiei privind modernizarea şi extinderea Căminului Cultural din Jieţ, investiție ce a fost ”ianugurată” în campania electorală din noiembrie 2012. Pe atunci primarul Ilie Păducel era la PDL.  În plus, între 2009 şi 2012, administraţia publică din Petrila a primit din fondul de rezervă alte 1,5 milioane de lei, procurorii urmând a stabili cum și pe ce au fost cheltuite aceste sume.

Primarul Ilie Păducel susținea că toate investițiile s-au făcut respectând reglementările legale.

O altă ”bubă” a primarului Ilie Păducel este reprezentată de atribuirea pășunilor din localitate. În urmă cu aproape un an, mai mulți dintre angajații Primăriei Petrila, în frunte cu edilul, au fost chemați la declarații de polițiști, în dosarul în care se fac verificări la modul în care au fost atribuite pășunile din localitate în urma licitațiilor organizate de administrația locală.

Edilul confirma că a fost la declarații, însă spunea că nu are calitatea de suspect, fiind chemat de polițiști pentru a ”clarifica situația”.

”Am fost și eu și colegii mei la poliție. Ne ducem de fiecare dată. Modul cum s-a atribuit pășunile din orașul Petrila în 2014. S-a făcut licitația legal, nu am făcut decât să respectăm legea. Că alții au bulversat și au ridicat prețurile la 2000 de lei pe hectar și pe urmă i-au lăsat pe concetățenii lor în soare, aia e altceva. Nu suntem cercetați. În urma unor declarații depuse de cetățeni am fost chemați pentru a ne spune punctul de vedere, să clarificăm situația”, spunea primarul Ilie Păducel.

După cum spuneau polițiștii, în dosarul deschis în 2014, se fac cercetări pentru abuz în serviciu. La Petrila, în urmă cu vreo doi ani, pășunile au fost licitate

Chiar și la o chirie de 3.000 de lei pe hectar.

Sursa:: GazetadeDimineata

Etichete:

Comentarii

 • mai exista cineva ,,curat”?

  Maria Petras 27 ianuarie 2016 18:24 Răspunde
 • La puscarie cu tine ….. ciobanule :)))

  MiKy Mirel 27 ianuarie 2016 19:00 Răspunde
 • Nenorocitu asta vroia sa l scota popa din primarie ???

  Gabriela Moldovan 27 ianuarie 2016 20:01 Răspunde
  • Da si macar de ar fi fost pe drept dar tot pe furat a fost nemernicu

   MiKy Mirel 27 ianuarie 2016 20:39 Răspunde
 • IN MINA CU TINE ACOLO iTI ESTE LOCUL

  Ioan Giovani Preda 27 ianuarie 2016 20:22 Răspunde
 • Nu merita nervi tot in gaura merge si el 4 scanduri 4 cuie mult scuipat si multa m….e

  MiKy Mirel 27 ianuarie 2016 20:38 Răspunde
 • Scapam si de viermele asta si vin alti

  Cotan Daniel 27 ianuarie 2016 22:21 Răspunde
 • Hai paducele asa usor ca baieti sa nu uiti fustita acasa :)))))) doamne ajuta

  Ion Ionut 27 ianuarie 2016 22:51 Răspunde
 • 7 lanțuri te așteaptă mult suces

  Bogdan Dumitrascu 27 ianuarie 2016 23:42 Răspunde
 • 20 ani la primarie si nu ai o fabrica ….oare ce fel de primar eeeeeee?

  bondaru 28 ianuarie 2016 02:28 Răspunde
 • La Primaria Petrila spaga e obligatorie; altfel te duci degeaba pe acolo!

  Dorel Babi Lupsa 28 ianuarie 2016 11:32 Răspunde
 • Te mai alege dracu la vară ești, un comunist, ai furat o gramada de bani ….da locuri de munca pt omenii sa Îți iau neamul în pună de vierme împuțit și așa mai ai o chemare și te duci pe pula

  bogdan 28 ianuarie 2016 15:05 Răspunde
 • La pușcărie cu tine și la mulți ani nu mai ai ce căuta la primărie

  Bobby Bobby 28 ianuarie 2016 15:07 Răspunde
 • cel putin se vede ceva in urma lui .nu poti multumi pe toata lumea.personal ma deranjeaza felul cum a procedat cu strandul care era80%executat si vrea sa-l transforme in fabrica, iar fabrica a lasat-o pe mina hotilor si faptul ca trec o multime de camioane cu lemn prin fata primariei si a politiei si ei sint orbi

  Nicolae Danciu 28 ianuarie 2016 21:23 Răspunde
 • dacă nute ajută nimeni cheamo pe Udrea și pe base să te ia și pe tine pe vaporul hoților și ducetiva ân trunchiul bermudelor.HOoootilor.

  Vasi Vasi 28 ianuarie 2016 21:37 Răspunde
 • Poate ajuta CEL DE SUS sa primeasca ce ii este cuvenit?

  Eugen Stoicoiu 28 ianuarie 2016 22:00 Răspunde
 • Era si timpul.

  Alexandru Scafariu 28 ianuarie 2016 22:15 Răspunde
 • Peste câteva luni vom putea schimba ceva, totul depinde de strigătul si de votul vostru, haide…impreună cu mine să învingem un om fără scrupule, să-l mănânce puşcăria! Paducel, atât ţi-a fost!

  Corina Öžśvąťh 28 ianuarie 2016 22:40 Răspunde
 • o da , are destule relatii pentru a scapa …….eu sunt vicite sistemului de ani de zile si l-am pierudt pe tata in mizeria asta de coruptie din justitie ,,,,,,,,,

  Cindea Nicoleta 29 ianuarie 2016 00:06 Răspunde
 • mai exista o directoare care de ani buni tot pe functie se afla si tot asa cu fondurile .dinm proeictul initial al unei cladiri moderne ce trebuia sa aiba laboratoare dotate ,,,,,,,a ajuns o cladire cu sal de clase ………..

  Cindea Nicoleta 29 ianuarie 2016 00:13 Răspunde
 • si laboratoare goale

  Cindea Nicoleta 29 ianuarie 2016 00:14 Răspunde
 • dar e protejata de politia din petrila si alte grupari de ei stiute

  Cindea Nicoleta 29 ianuarie 2016 00:14 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares