Încă o dată. Soarta minerilor stă în mâinile şefilor!

 • acum 4 ani
Fiecare sucursală a Complexului Energetic Hunedoara are termen de o săptămână să prezinte un program care trebuie să garanteze funcționarea în perioada de supraveghere. Acest lucru s-a stabilit la şedinţa care a avut loc la sediul CEH, cu administratorul judiciar.
De precizat că deşi s-a deschis procedura insolvenţei, CEH are obligaţia să-şi acopere obligaţiile legale, adică plata salariilor, dărilor la stat, furnizorilor de servicii și materiale. Grav este că, dacă şefii lor vor propune un program nerealist, minerii sunt cei care vor avea de suferit. „Dacă acest program nu este real, se va denunța CCM. Vor urma disponibilizări fără plăți compensatorii”, a dezvăluit liderul minerilor de la Livezeni, Adrian Jurca.
Reamintim că, din cauza sumelor extreme de mari datorate la bugetul de stat sau furnizorilor de materii prime şi materiale, în data de 7 ianuarie, Tribunalul Hunedoara a admis cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă pentru CEH.

Sursa:: Avantuliber

Comentarii

 • Folosesc o strategie pentru a baga hara tot la unitatile miniere, cica ca pentru a reduce cheltuielile si a nu taia din drepturile salariale trebuie sa plece acasa cei care au indeplinit conditiile de pensionare anticipata, dar ma intreb ca cei care sunt in functii de conducere vor pleca si ei? Director General, ing. sefi. productie, ing. sefi s.s.m. sefii de sectoare, ing. cfl, care sunt cate 3-4,pe schimb……pai atunci cand vor parasi ei posturile alea bine platite si cei din companie si de la unitatile miniere, doar atunci poate sa se ieie si de muncitorii. Dupa aia vin si taierii de drepturii….asta este strategia lor, dupa care vor spune ca este lipsa de personal si vor inchide din unitatii…..

  Robert Popescu 27 ianuarie 2016 12:06 Răspunde
 • Cind ai patru sindicate,la o exploatare,nu mai ai unitate!Atunci esti foarte usor de manipulat.Fiecare in interesul lui si al interesului de grup,sau in interesul altora!

  Filip Marin 27 ianuarie 2016 13:15 Răspunde
 • Ce noutate! A fost intotdeauna.

  Dorina Cordea 27 ianuarie 2016 14:18 Răspunde
 • Trebuie să primeze interesul Văii, dar pentru un lichidator din „străinătate” Valea NU contează.

  Ben Itfori 27 ianuarie 2016 14:44 Răspunde
 • Energeticienii sa-si vadă de ograda lor că un simplu energetician are salariul cât are un electrician subteran.Și să mai spună domnul Nica cum s-a făcut ultima disponibilizare deschisă doar 24 de ore, și cine a beneficiat de ea, fiind în valoare de 30.000 de lei.Asta tot la voi Energeticienii.

  Robert Popescu 27 ianuarie 2016 18:15 Răspunde
 • Robert Popescu bine punctat, dar nai sa vezi sa plece din CEH nici unul ce sa m-ai spui de cfl- isti. Greu de crezut, aia fara ordonanta mare nu pleaca.

  Nelu Stoichici 27 ianuarie 2016 23:33 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului