Protestul minerilor de la Livezeni. Cer să să plece pensionabilii acasă!

 • acum 4 ani

Minerii şi angajaţii de la suprafaţă de la Mina Livezeni s-au răsculat. Ortacii din schimbul II au refuzat să intre în şut, iar lor li s-au alăturat şi angajaţii de la suprafaţă, iar protestul spontan s-a mutat in curtea Complexului Energetic Hunedoara.

Oamenii sunt nemulţumiţi că vor fi din nou pionii, iar măsurile de restructurare vor începe cu ei. Nemulţumirea a fost alimentată şi de faptul că, de luni, personalul indirect productiv şi TESA va sta acasă o perioadă de 10 zile, cu 75% din salariu. „Sa plece pensionabilii acasa! De ce nu aveti onoarea sa plecati acasa toti? A fost primul criteriu doar sa plecam noi? Noi nu suntem pensionabili!”, i-au spus minerii directorului general al CEH, Viorel Stancu, ieşit să discute cu ei. De asemenea, Darius Cîmpean, preşedintele executiv al Sindicatului Muntele, i.a cerut, din nou demisia lui Stancu şi a precizat că i-o va cere până când directorul va decide să plece de pe acest post.

Protestul a fost declanşat de măsurile pe care Complexul Energetic Hunedoara ar urma să le ia în urma discuţiilor purtate la sediul companiei energetice cu adminsitratorul judiciar desemnat de instanţă, măsuri menite să ducă la egalizarea veniturilor şi ale cheltuielilor. Viorel Stacu spune că orice întrziere la plata facturilor către creditori poate arunca entitatea energetică direct în faliment şi atunci se caută soluţii de echilibrare a balanţei. De precizat că diferenţa între venituri şi cheltuieli este de aproximativ 15 milioane de lei. Numai că, recunoaşte directorul CEH, prin plecarea acasă a personalului TESA, timp de 10 zile, economia realizată este de fix 1,2 milioane de lei.” Automat, vor urma alte masuri. (…) Incercam sa cautam solutii ca in 3 luni de zile sa fim echilibrati. Sunt doua masuri pe care le putem lua, fara sa facem atingere la Contractul Colectiv de Muncă, si anume, aceasta trimitere in concediu de asteptare şi o reorganizare si restructurare a organigramei. Fiecare persoana din CEH va pleca in concediu de asteptare, pe rând”, susţine directorul CEH, Viorel Stancu.

Acesta precizează că, din fericire, la această oră nu sunt facturi scandente, de natură să fie cerut faliemntul societăţii, dar oricând se poate întâmpla acest lucru. Potrivit datelor oficiale, CEH aînregistrează datorii în valoare de 1,6 miliarde de lei, exact suma pentru care s-a solicitat declanşarea procedurii de insolvenţă.

Sursa:: Avantuliber

Comentarii

 • Vai de voi, a făcut sindicatele din voi niște marionete, vă dirijează cum vor ei. . . au făcut ce au stiut mai bine să facă, va separat pentru a putea sa facă ce vor din voi …sunteți dezbinați ceea ce si-au dorit ei …Uniți – vă că altfel va mănâncă Mafioți de tot …Dacă mai pleacă și cei care îndeplinesc condițiile de pensionare anticipată dintre voi muncitorii rămâneți fără personal calificat, care o sa va ducă la închiderea unor mine pentru a completa lipsa de personal lista este făcută, mina Lonea și Lupeniul vor dispărea, jocurile sunt făcute …..Din păcate picați în capcana lor …UNITATI-VA …

  Robert Popescu 5 februarie 2016 16:53 Răspunde
 • Sa îi luati pe liderii de sindicat de gulere acum ca ei sunt vinovati de situatia in care va aflati acum, ei au stiut ce se intampla acolo de anii buni si le-a mai marit si salariile…La ce îi mai trebuie generalului un consiliu de 6 oameni cu 10.000 lei salar lunar iar la București la fel dar aia au salariul de 30.000 de lei …Vezi cati au fost inainte Directori Generali ca Stancu abia a venit luatil pe Dragoi, pe marele specialist Jujan , si luati toate contractele încheiate de ei , va dati seama cati mafiotii au fost bagati in afaceri cu CEH-ul ca si ministrul nu se baga in a face ceva …Luatil pe NICA cu toti postacii si lingai lui ca ei au tolerat minciuna si ilegalitatile facute cu acordul si stiinta lor…..pentru ca si in prezent asteapta sa treaca termenul de 40 de zile sa nu se mai poate face nimic in schimbarea administratorului judiciar, cand au auzit de Borza s-au ingrozit , nu vor sa se afle adevarul pentru ca aici sunt implicati foarte multi politicienii ….

  Robert Popescu 5 februarie 2016 17:14 Răspunde
 • sa plece pensionabilii si incompetentii,sunt multi bagatori de seama.

  Anca Panoiu 5 februarie 2016 17:42 Răspunde
 • prea tirziu…………..

  Liliana Lili 5 februarie 2016 17:50 Răspunde
 • Citi stau acasa nene.

  Dorindorin Iordache 5 februarie 2016 18:19 Răspunde
 • De cind sa infintat complexul sind. Muntele ca sindicat reprezentativ a facut front comun cu adminisratia la negocierea CCM iar rezultatul este masirea salariilor pe functiile de conducere si taierea unor drepturi ale muncitorilor pe fondul ca nu sint bani.Pai de unde sa mai fie daca onele contracte s-au facut pe bani multi cu firme fantoma de unde le mai pica si lor ceva si acum arunca vina unul pe celalalt ca sa nu vada prostimea cine e vinovat pentru situatia dezastruoasa in care am ajuns

  Bebe Albu 5 februarie 2016 19:13 Răspunde
 • Nica, Paval, Paduraru și toți cei care sunt în acest sindicat și ei îndeplinesc condițiile de pensionare anticipată să plece s-au poate le plătiți voi membrii de sindicat salariile la acest sindicat Minune, care va adus in situația asta cu politicul, care si-au pus lipitorii de afișe pe funcții bine plătite și acum țin de scaune …….Apărați dreptul la muncă,dacă nu puteți, atunci sunteți liberi și voi.

  Robert Popescu 6 februarie 2016 20:48 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului