Ministrul Energiei: „Primii care trebuie să-și reducă salariile, să renunțe la avantaje financiare, sunt directorii și consilierii acestora”

 • acum 4 ani

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, atrage atenţia că în societăţile de stat care traversează perioade diicile – cum este şi cazul Complexului Energetic Hunedoara – primii care trebuie să-și reducă salariile, să renunțe la avantaje financiare, sunt directorii și consilierii acestora.

„În întreprinderile care trec prin perioade dificile (insolvență, pierderi financiare mari), primii care trebuie să-și reducă salariile, să renunțe la avantaje financiare, sunt directorii și consilierii acestora. Ne-am obișnuit să încărcăm schemele de conducere cu adjuncți și consilieri. Celor care se concentrează să-și aprobe cumparare de mașini scumpe, sponsorizări fără rost în timp ce întreprinderea trimite oameni în șomaj, le atrag atenția că așa ceva nu vom tolera”, scrie pe pagina sa de pe o reţea de socializare Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

Este tocmai ce au cerut minerii care au protestat vineri în curtea Complexului Energetic Hunedoara, nemulţumiţi de măsurile găsite de conducerea CEH în cadrul discuţiilor cu administratorul judiciar pentru reducerea cheltuielilor. Oamenii s-au arătat total nemulţumiţi că vor fi din nou pionii de acrificiu, iar măsurile de restructurare vor începe cu ei. Nemulţumirea a fost alimentată şi de faptul că, de luni, personalul indirect productiv şi TESA ar fi trebuit să stea, prin rotaţie, acasă o perioadă de 10 zile, cu 75% din salariu. După protestul oratcilor şi mai multe ore de discuții cu sindicaliştii, s-a decis ca administratorul special, sindicatele și conducerea CEH să fie reluate în cursul zilei de marți, iar până atunci nu se va pune în aplicare măsura de trimitere în șomaj tehnic a personalului TESA și a celor din sectorul indirect productiv.

Sursa:: Avantuliber

Comentarii

 • Poate ca totusi exista cineva care se gandeste si la oameni. .. in cadrul personalului TESA exista unici intretinatori de familie…. femei singure cu copii…. si care nu cer pomana… care lucreaza pentru banii aceia oricat sunt ei…. era normal sa se faca reduceri din salariile mari ….si inca ceva personalul TESA nu este numeros!!!

  Vici Vici 6 februarie 2016 18:02 Răspunde
 • Dă sfaturi de parcă ar fi ministrul sportului .

  Beta Stefan 6 februarie 2016 19:12 Răspunde
 • Nica, Paval, Paduraru și toți cei care sunt în acest sindicat și ei îndeplinesc condițiile de pensionare anticipată să plece s-au poate le plătiți voi membrii de sindicat salariile la acest sindicat Minune, care va adus in situația asta cu politicul, care si-au pus lipitorii de afișe pe funcții bine plătite și acum țin de scaune …….

  Robert Popescu 6 februarie 2016 19:43 Răspunde
 • Bai tot o dati cu cei care indeplinesc conditii de pensionare sa plece! Dar de ce sa nu plece putorile care ai foaie de boala nejustificata, cate 3 luni pe an…cel putin!….va spun eu…capitalistul nu da ajara pensionabilul ci scapa de putorii.

  Marin Mitroi 6 februarie 2016 19:48 Răspunde
 • Foile de boala sunt justificate de medic,,10 pensionari care cred ca nu Mai are cine conduce o mina sau un sector castiga ce Putin 60000 lunar!

  alex 7 februarie 2016 12:46 Răspunde
 • Daca pleaca un miner ce imdplineste conditiile,se poate ocupa postul cu un nou angajat care o aiba salaril jumatate,deci un ban in plus pt buget

  alex 7 februarie 2016 12:50 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares