Răzvan Nicolescu: La CEH este un adevărat viespar de grupuri de interese

 • acum 3 ani

Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, este de părere că la CEH există ”un adevărat viespar de interese”, acesta precizând că implicarea rapidă a lui Remus Borza, șeful Euro Insol, ar fi utilă companiei energetice hunedorene.

 Răzvan Nicolescu a declarat, într-un interviu acordat pentru Focus Energetic, că structura energetică hunedoreană a ajuns într-o fază în care insolvența era ultima soluție.

S-a ajuns într-o fază în care nu exista altă soluţie. Cred că implicarea rapidă a lui Remus Borza este utilă. El are un profil necesar situaţiei de la CE Hunedoara”, a declarat, pentru Focus Energetic, Răzvan Nicolescu.

Fostul ministru al Energiei susține însă că pe poziția de administrator special al CEH ar fi trebuit numit ”omul cel mai greu din minister”.

”Dan Agrişan este un tânăr valoros, însă, pentru binele lui, nu l-aş fi expus la riscurile aferente funcţiei de administrator special la CEH. Acolo aş fi numit omul “cel mai greu” din minister – directorul general al Departamentului administrarea companiilor – căruia i-aş fi cerut să se mute şi trei luni la Hunedoara, din cauza gravităţii situaţiei şi a existenţei, în opinia mea, a unui adevărat viespar de grupuri de interese la CEH”, a completat Răzvan Nicolescu.

La înCeputul lunii decembrie a anului trecut, fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, susținea că  insolvența Complexului Energetic Hunedoara nu mai poate fi evitată în condițiile în care societatea a primit o amendă de 588 de milioane de lei pentru că nu a achiziționat la termen certificatele de carbon. Procedura de insolvență poate fi însă, potrivit lui Nicolescu, singura șansă de salvare a structurii energetice, dacă va fi gestionată corect, iar compania va fi depolitizată și restructurată.

Nicolescu spera ca structura energetică hunedoreană să nu ajungă la faliment, fiind de părere că managementul achiziționării certificatelor de carbon a fost, la CEH, ”dezastruos”.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat, pe 7 ianuarie anul curent, în procrdură de insolvență având datorii totale de circa 1,6 miliarde de lei.

Instanța a numit administrator judiciar Casa de Insolvențp GMC Craiova, deși statul, acționar majoritar, îl propusese pe Remus Borza.

Sursa:: GazetadeDimineata

Comentarii

 • Nimic nou sub soare …grupurile infractionale sunt moaste pentru DNA ..vin pupa si pleaca .

  Mateescu Simona 8 februarie 2016 13:43 Răspunde
 • Mare adevar !!!

  Gagyi Ladislav 8 februarie 2016 22:07 Răspunde
 • Așa este in toată România,,,,,,,,,,, angajările se fac preferențial,,,, nu pe competență

  Elena Hada 9 februarie 2016 12:58 Răspunde
 • Tinerii,,,,nu au experiență,,,,,, ei n,au cum sa ocupe un loc bine plătit!!!!!

  Elena Hada 9 februarie 2016 13:00 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului