Investiţie de 40 de milioane de euro pentru Valea Jiului?

 • acum 3 ani

Green-line Valea Jiului, din nou în actualitate. De ani de zile se vorbşte de realizarea unui green-line în Valea Jiului, astfel încât locul microbuzelor să fie preluat de autobuze electrice. Anul acesta, din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara s-a prevăzut suma de 45 de mii de lei pentru realizarea unor studii pentru implementarea proiectului.

“Dar la capitolul transporturi din bugetul propriu consider că se aruncă bani degeaba pe Jiu cu suma de 45 mii lei pentru studii pentru linia verde autobus electric Petrila-Petroșani-Uricani’, a spus consilierul judeţean Ioan Dumitru Ştaier.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David susţine că bani nu au fost alocaţi de mai multe ori pentru realizarea acestor studii.

“Este exact aceeași sumă pe care noi am prevăzut că o vom cheltui anul acesta. Acum o punem în buget. Nu o plătim de două ori. Anul trecut, în luna decembrie, am fost de acord să prelungim proiectul. Prelungind proiectul, am fost de acord să prevedem această sumă în bugetul pe 2016. Iar acum o includem în buget. Noi nu am plătit-o, nu am făcut această plată”, a subliniat Adrian David.

Dacă până acum se discuta de împărţirea proiectului în două acum este preferată varianta unei singure documentaţii pe traseul Petrila – Uricani.

“Este un subiect de discuție de vreo trei ani de zile și vă asigur că anul trecut, împreună cu domnul vicepreședinte Gligor, am avut o serie de întâlniri cu autoritățile locale, respectiv cu primarii din Valea Jiului. Ei își doresc să continue această asociere și noi o să pregătim studiul de fezabilitate pe care l-am comandat. Inițial erau două studii: unul pentru Petroșani-Petrila și unul pentru Petroșani-Uricani. Am cerut comasarea lor, urmând să prevedem banii. Il vom prezenta și, dacă veți fi de acord, îl vom plăti. Acum, banii aceștia doar vor fi prinși în buget pentru această plată. Vom pregăti toate cele necesare unei finanțări nerambursabile; dacă vom fi eligibili vom face acest proiect, dacă nu, nu. Pentru că aceste costuri se ridică la peste 40 milioane de euro și noi nu ne putem permite să facem asta din bugetul județului Hunedoara”, a mai subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Consiliul Judeţean, dar şi administraţiile locale din Valea Jiului vor prin implementarea acestui proiect să mai realizeze o alternativă a transportului în comun.

Monika BACIU

Sursa:: Press-media

Comentarii

 • mai bine investeati in minerit sau crearea unor locuri de munca

  Romeo Saman 10 februarie 2016 19:18 Răspunde
 • Dar nu imi vine sa cret acesta minune in vale

  Marin Budasu 10 februarie 2016 19:48 Răspunde
 • :))e minunat..in Valea Jiului se”moare de foame” si voi ce faceti in privinta asta? Ati investit atatia bani in niste masini in loc sa creatii locuri de munca.

  Andreea Nails 10 februarie 2016 19:53 Răspunde
  • Ii lasa muritori de foame , SI pe taximetristi si pe cei de pe maxi taxi …. De fapt vor sa mai fure niste bani …. Tocmai traseistu ‘ ile se lauda cu ” proiectul ” asta numai ca acum s-a ascuns …. Nu cred ca mai vrea nimic , doar sa scape cumva . Nimic nu il mai ajuta ,nici spiralele misa ale ” consilierei ” .

   Elena Dogaru 11 februarie 2016 00:53 Răspunde
 • Super

  Ilie Georgeta 10 februarie 2016 20:09 Răspunde
 • Povesti de pe vremea lui Ceausescu altele sunt priorități ptr Vale

  Gheorghe Suciu 10 februarie 2016 21:28 Răspunde
 • Cu ce osa platim

  Nelutu Boros 10 februarie 2016 22:32 Răspunde
 • O p..a , numa prostii!

  Razvan Bobby 11 februarie 2016 00:39 Răspunde
 • Neam dat dracu ,se ănchid locuri de munca si se investeste an transport

  Potjen Iosif 11 februarie 2016 02:37 Răspunde
 • In conditiile din vale cand toata lumea pleaca ,cine v-a mai circula cu mijloacele voastre de transport???

  Magdalena Simota 11 februarie 2016 07:49 Răspunde
 • FITI SERIOSI D-LOR CONSILIERI ce mai transportati in Valea Jului daca se ibchide mineritul,imbogatiti iara o firma de priectare

  Maria Banciu 11 februarie 2016 12:21 Răspunde
 • ar fi numai bine si asa se inghesuie oameni si nu au cu ce circula si sa se faca mult mai mult de atat

  erika 23 februarie 2016 17:04 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului