Se pregătește debarcarea „bogaților” din C.E.H.

 • acum 4 ani

Posturile ținute pe „pile” și relații de prietenie, cu salarii generoase, vor fi scoase din organigrama Complexului Energetic Hunedoara. Un expert în minerit și energetică va întocmi o nouă listă cu posturile absolut necesare, iar restul vor fi, poate pentru prima dată în istoria mineritului de huilă, scoase și cei angajați pe ele, disponibilizați. Asta spune acum Petre Nica, liderul de la Muntele.

Petre Nica a și cerut sprijin, pentru a reduce real pierderile. Și asta pentru că mereu au plecat cei care îndeplineau condițiile de pensionare, adică minerii. „Am cerut directorului și, luni și domnului ministru (Victor Grigorescu, ministrul Energiei-n.red.), să facă o analiză obiectivă pe ceea ce înseamnă activitate reală a C.E.H. Această analiză va duce la crearea unei noi organigrame la nivelul C.E.H., organigramă care va pleca de jos în sus și, ca să fiu mai transparent, se va analiza activitatea de producție, activitatea indirectă și activitatea de reparații și întreținere și, de aici în sus, se va creiona o nouă organigramă, aplicată pe ceea ce mai înseamnă azi C.E.H. Cu siguranță, vor cădea posturi de TESA”, a spus Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele.

625 de mineri îndeplinesc condițiile de pensie

Pentru că acum organigrama nu se mai face în birourile C.E.H., sindicaliștii spun că este prima dată când vor fi dați afară o serie de consilieri și directori, cu salarii mari, dar cărora li se vor desființa posturile. „Primul criteriu care va fi la baza acestor disponibilizări, va fi acela de a îndeplini condițiile de pensie, chiar și pensie anticipată. Acum, un număr de 652, din totalul de 800 și ceva de salariați, care îndeplinesc condițiile de pensie sunt mineri, electricieni, lăcătuși, pompagii și alte meserii, care nu înseamnă șefi. Cu siguranță, cei care îndeplinesc condițiile de pensie, vor pleca atunci când doresc. Nu există niciun cadru legal să îi forțăm, decât dacă postul pe care el lucrează, se va desființa, atunci va pleca. Acesta va fi cazul consilierilor, anumitor directori și eu vreau să cred că, de data aceasta, concedierea colectivă nu se va mai face aritmetic”, a mai adăugat Nica.

La ultimele proteste, ortacii au cerut în curtea Complexului Energetic Hunedoara să le plece șefii și consilierii lor, oameni plătiți să stea pe salarii frumoase și fără să facă nimic concret. Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a luat act de acest aspect și urmează să ia în calcul noua organigramă propusă.

Sursa:: servuspress

Comentarii

 • Primul pas ar fi desființarea posturilor de inspectori sociali ocupate de lipitorile de sindicslisti

  Vasile 10 februarie 2016 09:56 Răspunde
 • …foarte bine ,dar cam tarzior .

  Mateescu Simona 10 februarie 2016 10:19 Răspunde
 • Vom vedea s-au…..raman doar vorbele !

  Adrian Coşmagíu 10 februarie 2016 10:27 Răspunde
 • Sa speram…!!!

  Stefan Alina 10 februarie 2016 10:43 Răspunde
 • Se anunta vremuri tulburi.

  Nicu Iana 10 februarie 2016 11:03 Răspunde
 • Vai Doamne !, oare pe unde își va mai etala doamnele din CEH minijupurile ?, dar sperăm să se și realizeze, iar pe inbuibatii ăia care v-au adus în groapa asta să își primească răsplata ………..

  Robert Popescu 10 februarie 2016 11:39 Răspunde
 • eu ionut din bt , nu cunosc mineritul. dar an postarea facuta aici si din cele spuse , aici si cum se relateaza scris situatia la . COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA , parerea mea este ca. 1 la nivel de conducere al complexul energetic hunedoara ,a fost condus foarte prost , si manevrat sa intre an insolventa . aici intervin baetii desteptii. si mai multii factorii care a aduce complexul energetic hunedoara an datorii marii . 2 jaf national si de bani dar si de bogatiile tarii subterane. 3 . ar trebuii sa intervina statul puternic , si trasii cei care au gresit an conducere . 4 si cei care se fac vinovatii de jaf sa raspunda si sa dea bani anpoi. 5 . sa taiat la minerii sporuri valoare de 700 roni = gresit. 6. DE CE NU SA TAIAT DE LA DIRECTORII, PANA LA SEFII AIA MARII???????????????? RUSINE SA LE FIE CONDUCEREI . CARE CONDUC COMPLEXUL. SI AR TREBUI O RESTRUCTURARE DE SUS AN JOS, LA SANGE.

  IONUT TOMA 10 februarie 2016 15:05 Răspunde
 • Vorbe ca se poarta sa creada lumea ca se face ceva si cei ce halesc bani acolo vor pleca ultimi

  Stefy Orban 10 februarie 2016 15:35 Răspunde
 • DOAMNE AJUTA SA SPERAM CA D_ZEU NU IA UITAT PE ACEI OAMENI NACAJITI SI DISPERATI DE ALT FEL D_ZEU NU NE UITA NICI ODATA NUMAI NOI CREDEM ASA. DOAMNE AJUTA

  Darabana Maria 10 februarie 2016 17:19 Răspunde
 • CEL MAI BUN LUCRU AR FI SI CONFIXAREA AVERILOR SI A LOR SI A CELOR DE GRADUL 1 SI 2 DE RUDENIE CA DE AU AVUT EI GRIJA CE SA FACA .NU SE FACE NIMIC BAGINDUI LA BECI PE USA DIN FATA DEVIN SCRIITORI SCRIU O CARTE SI GATA SINTEM LIBERI SI IAR BOGATI SI HOTI MAI DEPARTE

  Darabana Maria 10 februarie 2016 17:29 Răspunde
 • Iarto Tiberiu 10 februarie 2016 17:39 Răspunde
 • Cam tarziu ……….

  Gagyi Ladislav 10 februarie 2016 22:45 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului