Trei pârtii la standarde internaţionale, în Pasul Vâlcan

  • acum 4 ani

Trei pârtii. Asta vor să realizeze autorităţile locale din Vulcan în domeniul schiabil Pasul Vâlcan. Prima parte a proiectului a fost finalizată în proporţie de 100%, iar edilii speră să se mai aloce fonduri guvernamentale pentru unirea staţiunii din Vulcan cu Straja. Astfel, potrivit strategiei de dezvoltare a localităţii pentru perioada 2014 – 2020, reprezentanţii municipalităţii au în vedere realizarea a trei pârtii de schi.

“Pârtia 1 va fi amenjataă conform standardelor internaţionale, de sub Vârful Straja cota +1851 şi până în apropierea zonei Şaua lui Crai cota + 1440 având o lungime de circa 3768 metri”, se arată în strategia de dezvoltare locală.

Pârtia numărul 1 ar urma să fie deservită de două teleschiuri. Următoarea pârtie de schi ar urma să fie realizată de la cota + 1606 până la cota +1450, având o lungime de 738 de metri.

Cea de-a treia pârtie ar urma să aibă o lungime de 642 de metri şi să fie realizată în zona de sud a staţiunii montane.

“Toate pârtiile vor fi amenajate cu instalaţie nocturnă pentru practicarea schiului şi pe timp de noapte şi instalaţiile de semnalizare aferente. Pârtia nr. 3 va fi amenajată cu instalaţie de producere a zăpezii artificiale ( 8tunuri de zăpadă). Pentru întreţinerea celor trei pârtii vor fi achiziţionate 4 utilaje de tip ratrac”, se mai arată în startegie.

Prima parte a proiectului de dezvoltare a staţiunii montane Pasul Vâlcan afost implementată, însă ar trebui ca în a doua parte a investiţiei, staţiunea săfie unită cu Straja. Pentru acest pas încă nu au fost identificate fondurile necesare.

Monika BACIU

Sursa:: Press-media

Comentarii

  • Aha ! De aia a disparut , traseistul , s-a dus sa le fure ,de la austrieci ?

    Elena Dogaru 17 februarie 2016 00:10 Răspunde
  • La unii nimic nu vă convine,nu știu de ce nu plecați din Vulcan numai de jignit sunteți buni,tare aș vrea să vă vedem ce ați face in locul edililor

    Andreea Ioana 17 februarie 2016 08:16 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului