Hotel Onix, încasări de 30 de lei pe zi

  • acum 3 ani

Încasează mărunţiş şi cheltuie sute de mii de lei. Este vorba de Hotelul Onix care se află în patrimoniul Complexului Energetic Hunedoara. În urma unei verificări a corpului de control al directorului general s-a constatat că la hotelul Onix încasările sunt de câţiva lei pe zi, în timp ce cheltuielile sunt de ordinul miilor de lei. Spre exemplu, într-o zi de octombrie a anului trecut, Hotelul Onix avea un sold de 50 de lei.

“S-a constatat existenţa unui sold scriptic şi faptul de 4.273,78 lei, neînregistrându-se minusuri sau plusuri de gestiune. La recepţia hotelului regăsindu-se un sold de 50 lei. La restaurant se regăseşte o casă de marcat care la momentul la care s-a efectuat inventarierea avea un sold de 29.90 lei conform raportului fiscal”, se arată în raportul Corpului de Control al directorului general.

Societatea deţine două active încadrate ca fiind obiective turistice este vorba de hotelul Onix şi de Cabana Jieţ, pentru cea din urmă cei de la CEH organizând licitaţie pentru închiriere. Hotelul Onix a fost, în parte modernizat, iar acum a intrat în categoria celor de două stele, care atrag turiștii pentru diverse delegații, ori pentru vacanțe la munte în Parâng. Construcția este așezată avantajos în zona centrală a municipiului Petroșani și hotelul s-ar putea preta tursimului. Acum se află în ofertele de cazare ca hotel de două stele, însă, capacitatea maximă de cazare este de nouă camere duble. Restul nu poate fi închiriat decât în regim de cămin. Dacă vor eficientiza activitatea aici, hotelul le-ar putea aduce minerilor profit din singura alternativă la minerit şi anume turismul.

Monika BACIU

Sursa:: Press-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului