Cinci dintre minerii blocaţi în Mina Lonea au anunţat că intră în greva foamei

 • acum 5 ani

Cinci dintre minerii care s-au blocat, luni, în subteranul Minei Lonea, din judeţul Hunedoara, au anunţat că intră în greva foamei, ei cerând salvarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi a locurilor de muncă.

Petre Nica, preşedintele Sindicatului ”Muntele”, din judeţul Hunedoara, a declarat, luni, că cinci dintre minerii blocaţi în subteran, în Mina Lonea, au anunţat că intră în greva foamei.

”Câţiva dintre protestatari, mai exact cinci, au declarat că intră în greva foamei. Ei au semnat declaraţii pe propria răspundere în acest sens”, a declarat Petre Nica.

Liderul de sindicat a mai precizat că este posibil ca mai mulţi mineri blocaţi în subteran să aibă probleme de sănătate în următoarele ore.

”Este posibil să apară probleme cu tensiunea arterială, probleme de nutriţie în cazul celor care probabil că nu au mâncat nici în cursul dimineţii”, a mai spus Petre Nica.

Potrivit sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri, 157 de mineri sunt blocaţi în Mina Lonea din judeţul Hunedoara. Iniţial, au fost blocaţi 200 de mineri din schimbul întâi şi alţi o sută din schimbul al doilea, însă o parte dintre aceştia au ieşit din mină, renunţând la protest.

În jurul orei 18.00, în Mina Lonea va intra schimbul al treilea format din aproximativ 50 de mineri.

Protestatarii cer salvarea de la faliment a Complexului Energetic Hunedoara şi păstrarea locurilor de muncă ale minerilor.

În Mina Lonea lucrează, în total, 940 de mineri.

Complexul Energetic Hunedoara, care numără 6.300 de angajaţi, se află în procedură de insolvenţă din 7 ianuarie, iar minerii se tem că îşi vor pierde locurie de muncă din această cauză.

Salariaţii CEH lucrează la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vucan, precum şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Comentarii

 • Dumnezeu sa va aiba in paza si sa va binecuvanteze !Atat ne-a mai ramas ,sa credem in el !

  Irma Szatmari 22 februarie 2016 19:52 Răspunde
 • Sa se inchida odata ca au luat bani cu saci, si au fentat mina, sunt niste puturosi singuri sau inchis ca nu le place munca,cand Cozma se lupta ptru drepturile lor eu dormeau acasa si stateau in barurii merita soarta…..

  Nicolae Nicu 22 februarie 2016 20:20 Răspunde
  • Serios? Poate nu fac ei mare lucru , dar e meseria de baza a Vaii Jiului . Mama mea sufera ca se inchid minele pt ca ceea ce face (inspector la taxe si impozite) face cu multa daruire de aproape 20 ani . Si o sa ii sutin pt ca nimeni nu vrea sa ajute Valea Jiului sa se puna pe picioare . O vor moarta !

   Camelia 22 februarie 2016 23:23 Răspunde
  • Ai probleme cu capul băiețaș! Rușine să îți fie.

   Serh 23 februarie 2016 01:59 Răspunde
 • Cred ca nu sau blocat din cauza ca nu mai au…CANTINA?!

  Marin Mitroi 22 februarie 2016 21:22 Răspunde
 • Nicolae Nicu , Marin Mitroi da ce stiti voi despre mina?,a-ti lucrat vreodata in una de vorbiti?! Da sa furat dar nu au furat oamenii de rand, minerii care intra in mina si isi rup oasele acolo si nu stiu sigur daca or sa mai vada lumina zilei… Nu va este rusine sa vorbiti asa? Sunteti niste nesimtiti

  Stefan Alina 23 februarie 2016 03:02 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares