Noi disponibilizări, în toamnă, la minele din Valea Jiului

 • acum 4 ani

Minele pe închidere pierd la toamnă angajați, care vor pleca după ce se vor disponibiliza. În acest moment, la Societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului mai lucrează 1.131 de angajați și productivitatea muncii este puțin mai mare de o tonă pe angajat.

Ultimele disponibilizări la minele neviabile au avut loc la finele anului trecut și acum se preconizează altele, dar spre toamnă, atunci când se finalizează și procesul de închidere a mai multor perimetre aflate acum în plin proces de restrângere. „Este vorba despre 145 de persoane, conform noii notificări, care vor trebui disponibilizate anul acesta. Așa cum am cuprins în bugetul de venituri și cheltuieli, disponibilizările sunt prevăzute în perioada octombrie – noimebrie – decembrie, dar, în funcție de evoluția prețului la Gigacalorie, sau de evoluția CEH și de posibilitățile lor, vom putea rediscuta lunar acest program de disponibilizare, dacă va fi decalat sau nu”, a declarat Aurel Anghel, director SNÎMVJ.

În acest moment, la mina Paroșeni mai lucrează 610 angajați, alți 459 sunt la mina Uricani, 10 au mai rămas la Petrila, dar acolo mai este doar un departament și alți 59 de angajați sunt la corpul administrativ al societății. Dintre aceștia se va decide numărul disponibilizărilor, așa încât producția zilnică, să nu scadă de la 1.250 de tone pe zi.

Sursa:: servuspress

Comentarii

 • Si ce fac aia 59 la corpul administrativ la mina Petrila??? pe bune, 10 muncitori si 59 TESA??? vai s-amar…si bietii oameni fac greve ca au salarii mici… acum se vede cine le mananca din painea copiilor lor!!! Din cauza alora 59 ai altii ca ei, au fost trimisi mii de oameni in somaj, si pensie anticipata. Si se mai intreaba de ce nu-i productivitate pe angajat…pai daca-i pune la socoteala si pe paraziti…Un biet miner munceste pt altii 5 si salariul, binenteles se imparte tot la 5 !!! Se mai intreaba minerii de ce au salarii asa mici? Uite unul din raspunsuri…Ce frumoasa-i viata in Jalea Viului…

  Nobody 22 februarie 2016 12:41 Răspunde
  • Citeste articolul mai atent, cei 59 sunt in corpul administrativ al societatii. Si, apropo, cine a fost trimis in somaj tehnic din cadrul societatii pe inchideri? Pana acum eu nu am auzit de nimeni, doar de la CEH.

   just me 22 februarie 2016 16:16 Răspunde
 • Pentru a fi mai clar -corp administrativ- adica sefii de la SNIMVJ.

  Marius 22 februarie 2016 20:22 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares