Aproximativ 440 de mineri sunt blocaţi în cele două mine, Vulcan și Lonea.”NU avem niciun semnal că mesajul nostru s-a auzit la minister „

 • acum 4 ani

Peste 200 de mineri din schimburile unu şi patru de la Mina Vulcan s-au blocat în subteran în semn de solidaritate de colegii lor de la Lonea, în total aproximativ 440 de ortaci cerând salvarea de la faliment a Complexului Energetic Hunedoara şi păstrarea locurilor de muncă.

”La două dintre cele patru mine ale CEH, este vorba de Mina Lonea şi Mina Vulcan, a fost întrerupt lucrul. La Mina Vulcan 74 de mineri din schimbul patru s-au blocat în subteran solidarizându-se cu colegii lor de la Mina Lonea, precum şi alţi 161 de salariaţi din schimbul întâi. De asemenea, la Mina Lonea sunt aproximativ 200 de mineri blocaţi în subteran, unii dintre ei sunt acolo de mai bine de 24 de ore”, a declarat, marţi dimineaţă, Petru Nica, preşedintele Sindicatului ”Muntele” din judeţul Hunedoara.

El a precizat că mai mulţi mineri blocaţi în subteran au acuzat stări de rău, însă niciunul nu este internat în spital, ei primind îngrijiri medicale la faţa locului.

În total, aproximativ 440 de mineri sunt blocaţi în cele două mine.

”Lumea devine tot mai agitată în lipsa unui factor de decizie. Problemele sunt grave şi ţin de o decizie guvernamentală. Nu avem niciun semnal că mesajul nostru s-a auzit la minister şi că cineva de acolo va veni să discute cu noi”, a mai spus Petru Nica.

Cei 17 mineri blocaţi în subteran care în cursul zilei de luni au intrat în greva foamei au renunţat la această formă de protest, din cauza problemelor de sănătate.

De altfel, luni seară,  unul dintre mineri a leşinat, iar altul a acuzat o stare de rău, ei fiind scoşi la suprafaţă de medici.

Minerii blocaţi în subteran la cele două mine cer salvarea de la faliment a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi păstrarea locurilor de muncă ale ortacilor.

În Mina Lonea lucrează, în total, 940 de mineri.

Complexul Energetic Hunedoara, care numără 6.300 de angajaţi, se află în procedură de insolvenţă din 7 ianuarie, iar minerii se tem că îşi vor pierde locurie de muncă din această cauză.

Salariaţii CEH lucrează la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vucan, precum şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Comentarii

 • Nu le pasa…..

  Teodor Alin 23 februarie 2016 10:53 Răspunde
 • Se vede ca avem parlamentari din petrosani pe care iam ales LOR NU LE ESTE RUSINE

  Ecy Iosif 23 februarie 2016 11:09 Răspunde
 • Nu le pasa de oameni sa ke fie lor bn si noua deloc.jegosi de parlamentani.

  Zeches Adriana 23 februarie 2016 11:25 Răspunde
 • Unde sunt parlamentarii județului HD!!!,?Rușine,ieșiți la rampa doar când aveți nevoie de voturi!

  Monica Lupu 23 februarie 2016 12:08 Răspunde
  • Apare imediat vochitoiu cu un advertorial, el cotizeaza la greu la ziarele locale, ca a cerut el ministrului sa faca si dreaga….

   Știri din VALEA Jiului 23 februarie 2016 14:17 Răspunde
  • Știri din VALEA Jiului Pai nu spunea ca a rezolvat la Bruxelles?

   Maria Pintilie 23 februarie 2016 14:37 Răspunde
 • Sa le ma dati voturi ca noi murim de foame si pe ei ii dore undeva

  Manolea Gheorghe 23 februarie 2016 14:59 Răspunde
 • Ce parlamentar are curajul sa iasa acum in fata?Fiti seriosi.

  Marius 23 februarie 2016 15:20 Răspunde
 • Ar trebui sa iesim cu toti in strada sa fi de partea minerilor ca daca se inchid o sa fie vai de capu nostru nu numa cum so iesit in strada pt colecti ar trebui sa iesim cu toti pt ei si pt copiilasi aia care sunt internati la bucuresti ce ziceti.sai mai votati si la urmatoarea tura de scrutin de voturi catot asa o sa va minta.

  balint vasile 23 februarie 2016 16:30 Răspunde
 • Unde. Ești petrece nica dupe cotizație

  emil 23 februarie 2016 19:02 Răspunde
 • MARELE VOCHITOIU UNDE ESTE ???IL DOARE IN CUR DE MINERI SI VALEA JIULUI !!!

  Istvan Kope 23 februarie 2016 21:33 Răspunde
  • Tocmai ce a scris pe Facebook propunerile, vrea negociere cu comisia europeana. A fost preluat imediat de presa locala cumparata. Un zero barat acest Vochitoiu

   Știri din VALEA Jiului 23 februarie 2016 21:43 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares