Ministrul Energiei cere policienilor să nu folosească electoral drama minerilor din Hunedoara

 • acum 5 ani

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a făcut un apel la oamenii politici să nu folosească în scop electoral drama minerilor angajaţi la Complexul Energetic Hunedoara, aflat în insolvenţă, în condiţiile în care soluţia de salvare a societăţii trebuie să vină în primul rând de la administratorul judiciar al complexului.

Declaraţiile ministrului vin în contextul în care, în prezent, circa 440 de mineri sunt blocaţi în subteran de la minele Lonea şi Vulcan, care fac parte din Complexul Energetic Hunedoara.

„În acest caz, singura soluţie este munca. Soluţiile politice nu sunt valabile”, a afirmat Grigorescu. „Cei care îndeamnă la proteste sunt iresponsabili. Aceste proteste zdruncină încrederea în progresele făcute până în prezent”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Energiei.

Ministerul Energiei este acţionarul majoritar al Complexului Energetic Hunedoara, societate intrată în insolvenţă voluntară în 7 ianuarie 2016, în urma unei decizii a conducerii societăţii. De la intrarea societăţii în insolvenţă, aceasta este administrată de către un administrator judiciar numit de către instanţă.

Complexului Energetic Hunedoara are peste 6.000 de angajaţi care lucrează la termocentralele Mintia şi Paroşeni şi în exploatările miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan.

Comentarii

 • Ii doare in cot doar se folosec de durerea si neputinta minerilor ,pentru asi asigura un nou si caldut loc in parlament .

  Mateescu Simona 23 februarie 2016 14:26 Răspunde
 • S-a blocat cumva Vochitoiu în mină că nu înțeleg ?

  Beta Stefan 23 februarie 2016 14:44 Răspunde
  • cine a zis asta?

   Știri din VALEA Jiului 23 februarie 2016 14:46 Răspunde
 • Tocmai.

  Sorin Gurzu 23 februarie 2016 14:48 Răspunde
 • Pentru antena 3 oameni au iest in strada ,pentru mineri ii doare in cot dece nu iasa si acum in strada

  Posa Adi 23 februarie 2016 14:48 Răspunde
  • Pentru ca minerii nu manipuleaza pe nimeni…

   Moni Micu 23 februarie 2016 21:00 Răspunde
 • Si ministru lu peste doar vorbeste…dar fapte?

  Lucian Alin Ciora 23 februarie 2016 14:49 Răspunde
 • La nominalizat Grigorescu pe Vochitoiu ? N-am auzit nimic .Ori aveti ceva cu Vochitoiu.Lasati-l să doarmă.

  Beta Stefan 23 februarie 2016 14:52 Răspunde
 • Alo………mina Livezeni s-a inchis deja?

  Alexandru Spina 23 februarie 2016 15:00 Răspunde
 • Este ceva normal, politicienii au capusat aceasta companie, iar acum nu se mai vrea implicarea lor. ..inca de cand era PDL-UL in frunte cu Primarul Ridzi, care candideaza din nou pentru inca un mandat la primarie, sa ne spuna el cate locuri de muncă si cati investitori a adus domnul primar in mandatele lui pana în prezent, inafara de Avramescu, Gardean, Simota,Seraficeanu si alți baroni locali care au fost mana-n mana …niste mafioți pe care nu îi mai satura nimeni.

  Nicolae Popovici 23 februarie 2016 15:33 Răspunde
 • Ii doare undeva ca mineri saraci sunt acolo inchisi vai de capu lor pt cei din colevtiv au stiut sa iese in strada toata lumea dar pt saraci mineri nu iese nimeni macar mineri bieti de ei lupt pt un vitor pt copii lor dar pacat ca nui baga nimeni in seama .cei din parlament stau si dormin loc sai ajute pe oameni .

  Dascalu Elena 23 februarie 2016 19:44 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares