Aproximativ 300 de angajaţi de la termocentrala Mintia protestează în curtea instituţiei, nemulţumiţi de insolvenţa CEH

  • acum 4 ani

Aproximativ 300 de angajaţi de la termocentrala Mintia protestează, miercuri, în curtea instituţiei, cerând un plan de măsuri corect pentru restructurarea Complexului Energetic Hunedoara, aflat în insolvenţă.

Preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crişovan, a declarat, pentru News.ro, că aproximativ 300 de angajaţi ai termocentralei Mintia protestează, miercuri, în curtea instituţiei, fără însă a afecta funcţionarea acesteia.

„Suntem vreo 300 de oameni care protestăm în curtea termocentralei. Funcţionarea nu este afectată deoarece protestatarii au venit de acasă, nu sunt dintre cei care se află la serviciu. Suntem, în continuare, nemulţumiţi de conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) care a declanşat insolvenţa. Ne temem că ne duc la faliment”, a spus Crişovan.

Liderul de sindicat a precizat că protestatarii aşteaptă ca administratorul special, Dan Agrişan, de la Ministerul Economiei, să sosească la termocentrala Mintia pentru a discuta cu angajaţii.

„Ieri (marţi – n.r.) ar fi trebuit să ajungă la noi administratorul special de la minister, însă nu a mai ajuns. Ne aşteptăm să vină astăzi (miercuri – n.r.) să discute cu noi”, a declarat Crişovan.

Un protest similar a avut loc marţi, când aproximativ 400 de angajaţi ai termocentralei Mintia au protestat, timp de aproximativ patru ore, în curtea unităţii, nemulţumiţi de intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH).

Proteste şi declanşat şi minerii de la Lonea şi Vulcan, sute de ortaci blocându-se în subteran.

Complexul Energetic Hunedoara, care numără 6.300 de angajaţi, se află în procedură de insolvenţă din 7 ianuarie, iar minerii se tem că îşi vor pierde locurie de muncă din această cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului