Ortacii de la Mina Lonea continuă să protesteze, în schimburi, liderul sindical al acestora anunţând că intră în greva foamei.

  • acum 3 ani

Liderul minerilor de la Lonea, Vasile Păduraru, a declarat, miercuri, că în Mina Vulcan au încetat protestele, oamenii reluând lucrul, dar că la Lonea se protestează în schimburi.

„La Lonea continuă protestele. Nu mai protestează la extrem, cum s-a protestat de luni până astăzi (miercuri – n.r.), vom trece la un protest tot în subteran. Cei din schimbul unu vor protesta şase ore, apoi ies din mină şi îi va înlocui următorul schimb, tot şase ore”, a spus sindicalistul.

Păduraru a menţionat că a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Sindicatului „Muntele”, dar că rămâne liderul ortacilor din Mina Lonea.

„Mi-am dat demisia din sindicat, ca vicepreşedinte, rămân pe Lonea ca preşedinte ales. Nu pot accepta ca politicul murdar, jegos, din Valea Jiului, să distrugă unitatea sindicală. Aceşti politicieni din Valea Jiului au adus Complexul Energetic Hunedoara (CEH) în situaţia în care se află, prin numirile directorilor generali şi a multor directori din cadrul CEH, prin numirile politice”, a declarat Vasile Păduraru.

El a spus că urmează să intre în greva foamei, în subteran.

„Urmează să intru în mină, voi continua protestul la extrem. Urmează să ajung în subteran şi intru în greva foamei. Mi-o asum, deşi am o stare de sănătate precară”, a afirmat Păduraru.

El a arătat că a discutat şi cu administratorul special, dar nu a ajuns la o înţelegere cu acesta.

„Am vorbit cu administratorul special de la Ministerul Economiei. I-am cerut să îmi dea în scris, să prezint minerilor – acum vin de la el – că CEH nu va falimenta în următoarele două-trei luni şi că nu va tăia din drepturile minerilor. Adică nu va reduce cheltuielile din drepturile minerilor care fac parte din contractul colectiv de muncă ce încă este în vigoare, nu este denunţat. A spus că nu poate să îmi dea în scris aşa ceva. De aici rezultă că CEH va intra în faliment în scurt timp”, a spus Păduraru.

Protestul de la Mina Lonea a fost declanşat luni la prânz, când 200 de mineri din schimbul unu s-au blocat în subteran.

Marţi dimineaţă, peste 200 de mineri din schimburile unu şi patru de la Mina Vulcan s-au blocat în subteran în semn de solidaritate cu colegii lor de la Lonea, în total aproximativ 440 de ortaci cerând salvarea de la faliment a Complexului Energetic Hunedoara şi păstrarea locurilor de muncă.

Unii dintre mineri au intrat în greva foamei, însă miercuri dimineaţă au renunţat la această formă de protest.

Tot miercuri, peste 300 de angajaţi ai termocentralei Mintia protestează în curtea unităţii, fără a afecta activitatea acesteia, nemulţumiţi de intrarea CEH în insolvenţă.

Comentarii

  • Ați picat în plasa sindicatului, vă manipulează ăștia cum vor ei, acum marele Paduraru și-a dat demisia după care se va răzgândi, vrea să vă mai sugrume puțin, să vă povestească cum este și cu trustul de presă care tot sindicatul îl finanțează, iar marele sindicalist Paduraru și-a angajat fata la acel trust …Mafia sindicală va joacă bine …….!!!!!

    Robert Popescu 24 februarie 2016 18:32 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului