Abuz în serviciu la CEH cu un prejudiciu de 14 milioane de lei

  • acum 4 ani

Prejudiciu de 14 milioane de lei la Complexul Energetic Hunedoara. Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu de 13.875.740 de lei la societatea energetică hunedoreană, iar mai mulţi foşti reprezentanţi ai CEH sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu. Curtea de Conturi a sesizat şi organele de urmărire penală, în speţă Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

Dosarul face referire la importul de cărbune care a avut loc la Complexul Energetic Hunedoara. Cei care au semnat pentru importurile de cărbune care au adus prejudicii considerabile societăţii vor da acum cu subsemnatul în faţa organelor de urmărire penală. Corpul de control al primului-ministru a trimis dosarul la DNA, iar din vara anului trecut au început şi acţiunile.

“Corpul de Contrl al primului-ministru, ca organ cu atribuţii de control a sesizat organele de urmărire peală, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, privind operaţiunile sau actele ilicite în legătură cu care au rezultat indicii de săvârşire a unor posibile fapte care pot întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni, urmând ca organul de urmărire penală, sau după caz, instanţa de judecată să hotărască asupra existenţei sau inexistenţei infracţiunilor şi asupra vinovăţiei”, se arată într-un răspuns al Corpului de control al primului ministru.

În decursul anilor, CEH a importat sute de mii de tone de cărbune, deşi acestea nu au fost necesare, stocurile termocentralelor având suficientă resursă. Mai mult decât atât, în anumite cazuri, cărbunele din import a fost mai scump decât cel produs în Valea Jiului.

Monika BACIU

Sursa:: Press-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares