Primarul Păducel vrea ca minerii să străpungă muntele pe Defileu!

 • acum 4 ani
Primarul Petrilei, Ilie Păducel,a găsit alternativă pentru forţa de muncă disponibiliztaă din minerit. Dacă în trecut guvernanţii i-au trimis pe minerii disponibilizaţi la cules de muşeţel sau fructe de pădure, Păducel vrea să-i trimită în munte să sape tuneluri.
Un proiect la care se gândeşte de ani de zile şi pe care l-a propus tuturor factorilor responsabili şi asta din vremea în care hunedoreanul Gheorghe Pogea era vicepremier. Ideea, spune primarul Petrilei, a fost apreciată, dar, ce să vezi?! Nu s-a mai materializat niciodată. Este vorba practic de un tunel rutier, care să fie săpat în stâncă la fel ca şi calea ferată, şi care să lege Livezeniul de Sadu! Acum, Ilie Păducel a reluat demersurile şi a trimis memorii la viceprim ministrul Vasile Dâncu şi chiar la premierul Dacian Cioloş.
„Am trimis acest memoriu şi la vicepremierul Dâncu, şi la premieurl Cioloş şi la foştii premieri ai României de două legislaturi încoace, respectiv Boc, Ponta, ca o alternativă la forţa de muncă atât din minerit, cât şi forţă de muncă tânără din Valea Jiului. Este vorba despre un proiect privind realizarea unui tunel rutier între Petroşani – Livezeni şi Sadu. Am gândit acest proiect mai demult, când era vicepremier Gheorghe Pogea. Încă nu începuseră lucrările de reabilitare a Defileu, dar eu zic că şi acum ar fi benefic pentru Valea Jiului, pentru că ştim câte probleme au fost şi încă sunt cu Defileul Jiului şi, mai ales, să fie o alternativă la forţa de muncă.Trebuie să fie un tunel prin munte, probabil paralel cu tunelele de cale ferată. Trebuie făcut un studiu geotehnic la stânca, la muntele care este acolo, dar, ca părere personală, cum ţin acele tunele, de atâta timp, şi tunelul rutier ar ţine şi ar fi corespunzător. Când i-am propus prima dată acest proiect domnului Pogea, chiar a îmbrăţişat această idee, a spus că e foarte bună, că o va băga în strategia de dezvoltare, cu finanţare din bugetul de stat sau din fonduri europene, dar, din păcate nu s-a materializat nimic până acum”, a declarat Păducel. Cât ar dura un astfel de proiect este greu de cuantificat, dar să nu uităm că numai pentru reabilitarea DN 66 defileul Jiului se lucrează de vreo 3 ani şi proiectul nu este nici acum finalizat şi nu vorbim despre străpungerea stâncii.
„Ca durată, depinde din câte puncte se atacă, depinde ce forţă de muncă va fi în zonă, depinde câţi bani se alocă, sunt mai multe probleme de care să se ţină cont”, gândeşte primarul Ilie Păducel. Deocamdată nici vicepremierul Dâncu şi nici premierul Cioloş nu i-au dat un răspuns, dar primarul Petrilei nu se lasă şi a cerut chiar şi o audienţă la Primul Ministru al României.

Sursa:: Avantuliber

Etichete:

Comentarii

 • sa de el cu capu pana il strapunge

  Adi Adi Bela 29 februarie 2016 11:44 Răspunde
 • Pe banii cui? Că este simplu să ai idei pe banii altora.

  Robin Molnar 29 februarie 2016 12:18 Răspunde
 • si ce e rau in ideia lui?

  Barta Eva 29 februarie 2016 20:38 Răspunde
 • Si cam cate locuri de munca s-ar face? Poate ca trebuia propus ca tunelele sa fie sapate cu dalta si cu ciocanul ca sa poata fi angajati cat mai multi disponibilizati. Da e de bine, ca vad ca ”politicienii” au inceput sa se implice (stiu ei de ce ), s-a trezit chiar si senatorul Voichitoiu !

  Alexandru Scafariu 2 martie 2016 08:36 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares