Fiecare vrea puterea. Uniunea sindicală a rămas la stadiul de propunere

  • acum 3 ani

Uniunea sindicală din Valea Jiului rămâne doar la nivel declarativ. La începutul lunii trecute, preşedintele Sindicatului Muntele Petre Nica a lansat o propunere pentru toţi sindicaliştii. Acesta este dispus să îşi depună mandatul dacă se doreşte o uniune sindicală în Valea Jiului. Termenul pentru trimiterea răspunsurilor a expirat şi doar o singură organizaţie sindicală a răspuns apelului.

“Am primit un singur răspuns oficial de la Sindicatul Liber Independent de la Lupeni din partea lui Vasile Vamoş, însă şi acesta are anumite condiţii. Termenul pentru trimiterea răspunsurilor a fost ieri, dar ideea rămâne în continuare”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

Cei de la Muntele au creioan şi un cod de integritate, dar deocamdată acesta este în aşteptare având în vedere că nu există deschidere din partea celorlalte organizaţii sindicale.

“Am realizat şi un cod de integritate al candidaţilor, astfel încât să punem în fruntea oamenilor candidaţi integrii”, a mai spus sursa citată.

Faptul că există zeci de sindicate este un aspect semnalat şi de ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Minerii şi energeticienii sunt divizaţi în nenumărate sindicate, fiecare cu liderii lor. Ministrul Energiei susţine că la prima vizită în Valea Jiului a întâlnit nu mai puţin de 40 de lideri de sindicat.

“Prima dată am întâlnit 40 de lideri de sindicat şi am strâns mâna fiecăruia dintre ei”, a subliniat ministrul Energiei Victor Grigorescu.

Preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, este dispus să îşi depună mandatul dacă se va dori o unitate în rândul sindicaliştilor. Petre Nica este preşedintele Sindicatului Muntele din anul 2013, iar în anul 2013 acesta a fost ales preşedinte prin vot uninominal. Mandatul acestuia ar urma să se încheie în anul 2017 asta dacă nu se ajunge la un numitor comun cu celelalte sindicate.

Monika BACIU

Sursa:: Press-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului