O parte din sindicate sunt de acord cu renegocierea CCM de la CEH

 • acum 5 ani

Continuă măsurile scrise pentru reducerea cheltuielilor la CEH. Mai multe sindicate de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara au încheiat, astăzi, un protocol prin care susţin că sunt de acord cu anumite măsuri ce se impun în vederea reducerii cheltuielilor la nivelul societăţii.

Una dintre acestea vizează renegocierea unor clauze din contractul colectiv de muncă, fapt ce ar duce la scăderea cheltuielilor cu circa 3 milioane de lei/ lună.

“Administratorul special a adus la cunoştinţa invitaţilor, ca în urma întâlnirii din data de 11.02.2016 cu conducerile executive ale sucursalelor s-a hotărât o reducere a salariilor de bază ale membrilor conducerii executive cu 15%. Totodată s-au prezentat şi alte măsuri de reducere a cheltuielilor, respectiv (…) modificarea unor prevederi din CCM care vor duce la reducerea cheltuielilor cu aproximativ 3 milioane lei/lună”, se arată într-un document al sindicatelor.

Prima măsură pentru reducerea cheltuielilor este trimiterea în concediu de aşteptare a personalului TESA de la sediul central al CEH şi de la termocentrale. Sindicatele prezente la discuţii au fost Sindicatul Noroc Bun, Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Mintia, Sindicatul Liber şi Independent EM Lupeni şi Sindicatul Liber Electrocentrale Paroşeni.

Sursa:: Avantuliber

Comentarii

 • Ar trebui sa se retraga toti mineri de la toate sindicatele .nimeni nu ne vrea binele toate sindicatele ne prostesc pe fata.

  Costel Stir 1 martie 2016 22:13 Răspunde
 • Sa va duceti ….. cu sindicatele voastre. Sa se dea disponibilizari sa plece oamenii. De ce va bateti joc de oameni si nu le dati plati compensatorii sa se scape de voi? De ce nu dati plati compensatorii, macar cele din contractul colectiv de munca. O gashka de hoti la sindicatele astea. Ar trebui ca fiecare angajat sa se retraga din sindicat si sa isi apere interesele singuri. Tara arde si babele se piaptana. Oamenii sunt trimisi in somaj si sindicalistul de la ceh se ocupa cu organizare de chef de 8 martie la hotelul Onix. Domnilor din sindicate, daca tot aveti bani de chefuri de 8 martie, de ce nu dati bani la oameni bani sa isi completeze veniturile pierdute in urma somajului? Asta e prea strigator la cer, oamenii sunt trimisi in soamj si voi nesimtitii din sindicate cheltuiti cotizatiile oamenilor pe chefuri la hotelul Onix. Si apropo ar trebui ca membrii de sindicat sa ceara oragnelor specializate ale statului sa verifice cum au fost cheltuite cotizatiile si fondurile sindicatelor in ultimii ani. Sigur se vor gasi mari mizerii si matrapazlacuri care ar face deliciul presei si al organelor de cercetare penala.

  GMC 1 martie 2016 23:16 Răspunde
  • De unde să se dea plăti compensatorii berbecule ?Nu vezi că nu sunt bani nici de salarii ,retardule !

   Irti 2 martie 2016 08:10 Răspunde
 • Bravo Costel Stir, ai pus punctul unde trebuie, sigur că asta ar fi cea mai mare surpriza a sindicaliștilor când s-ar vedea fără membrii fondatori, ar trebui să vă gândiți la așa ceva …….

  Robert Popescu 2 martie 2016 17:44 Răspunde
 • pai…daca nu iesiti din sindikat inseamna ca va place…v-au indobitocit!

  Marcel Popescu 5 martie 2016 02:43 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares