PNL se opune înființării unei comisii parlamentare de anchetă privind situația Complexului Energetic Hunedoara

  • acum 3 ani

Președintele PNL Hunedoara, deputatul Bogdan Țîmpău, a declarat, joi, că liberalii se opun înființării unei comisii parlamentare de anchetă privind situația Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Acesta a susţinut că această anchetă va avea ca scop „ascunderea adevărului de către autorii morali ai dezastrului economic din județul Hunedoara”.

„Constituirea acestei comisii de anchetă are un singur scop, ascunderea adevărului de către autorii morali ai dezastrului economic din județul Hunedoara. Noi, grupul PNL din Camera Deputaților, nu vom participa la această mascaradă și nu vom semna pentru constituirea acestei comisii. Această comisie este un demers 100% demagogic, pentru că PSD și UNPR vor controla această comisie de anchetă, alcătuită în funcție de algoritmul politic”, a afirmat Bogdan Țîmpău într-o conferință de presă, transmite Agerpres.

Deputatul PNL a mai spus că CEH nu avea nicio datorie în 2012, când a fost înfiinţat.

„De la înființare până acum, conducerea complexului a fost girată politic de către PSD și de către UNPR. După 4 ani de management pesedist, complexul pierde un milion de lei pe zi, are datorii de 1,6 miliarde de lei și are popriri pe toate conturile, iar luna trecută a intrat în insolvență. Pentru această situație există două tipuri de responsabilități: responsabilitatea managerială și responsabilitatea politică. Responsabilitatea politică aparține deputatului Laurențiu Nistor, președinte PSD Hunedoara, și senatorului Haralambie Vochițoiu, președintele UNPR Hunedoara, care au girat conducerea complexului”, a susţinut deputatul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului