Termoficare SA Petroşani nu și-a plătit datoriile. ANAF-ul a solicitat intrarea în faliment.

  • acum 4 ani

Contestaţie la decizia de amânare a procedurii falimentului pentru Termoficare SA

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Hunedoara a contestat în instanţă decizia comitetului creditorilor de la Termoficare SA prin care s-a dispus amânarea intrării în faliment a societăţii de termoficare.

În data de 15 februarie, comitetul creditorilor de la SC Termoficare SA Petroşani a luat decizia ca intrarea în faliment să fie amânată până după finalizarea furnizării agentului termic. Numai că Fiscul nu este de acord şi vrea ca falimentul să fie declarat imediat, aşa că a contestat decizia din 15 feruarie în instanţă.

„ANAF-ul a solicitat intrarea în faliment, dar având în vedere că noi suntem în perioadă de furnizare, comitetul creditorilor a zis să se amâne intrarea în faliment a societăţii, până după finalizarea furnizării. Oricum, după finalizarea furnizării, acest lucru se va întâmpla”, a declarat Ovidiu Muntean, directorul SC Termoficare SA.

Procesul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara şi are termen în data de 29 martie. Tot pe rolul Tribunalului Hunedoara este şi cauza care vizează insolvenţa, respectiv falimentul societăţii de termoficare din Petroşani.

Primăria municipiului Petroşani este vizată pentru datoriile acumulate de firma din subordinea sa, SC Termoficare SA, la furnizorul de agent termic, Termocentrala Paroşeni. Informaţiile vorbesc despre faptul că în ultimii ani SC Termoficare SA Petroșani a acumulat datorii către SE Paroșeni de peste 500 miliarde de lei vechi. Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune, însă, că municipalitatea nu are niciun leu datorie la termoficare, iar sumele restante sunt datorii istorice ale populaţiei, care a scăzut în ultima perioadă. “Realitatea este în felul următor. Primăria Petroşani nu are nici o datorie către furnizorul de energie termică şi nici nu am avut nciodată. Aceste datorii sunt datorii istorice, datorii ale populaţiei către societatea de termoficare. Dar, măsurile pe care le-am luat în ultimii ani au redus această datorie către Termocentrala Paroşeni. Deci, datoriile nu au crescut. Sigur, sunt datorii strânse în 10 – 15 ani, cei de al Termoficare au posibilitatea – şi cred că o şi fac – să dea în judecată, să pună sechestre, pentru a-şi recupera aceste sume şi ulterior să le dea mai departe către furnizorul de energie termică”, a precizat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Comentarii

  • F bine , inchideti tot !!! Inchideti toata Valea , minele , termoficarea , Straja !!!

    Cory Voinea 5 martie 2016 08:29 Răspunde
  • Inca putin si o luam pe urma refugiatilor din Siria !

    Cory Voinea 5 martie 2016 08:30 Răspunde
  • Votati ca vin imediat cu miloaga .

    Costel Stir 5 martie 2016 10:54 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares