GMC Craiova a denunțat contractul colectiv de muncă de la CEH

  • acum 3 ani

Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au rămas fără CCM. Administratorul judiciar al companiei intrată în insolvență în luna ianuarie a acestui an a denunțat, vineri dimineață, contractul colectiv de muncă existent la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.

În urma denunțării CCM, angajații CEH rămân doar cu drepturile stipulate în contractele individuale de muncă.

”Urmare acestui fapt (a denunțării CCM-n.r.), relaţia angajat – angajator va fi reglementată în conformitate cu prevederile contractelor individuale de muncă, beneficiile şi sporurile stipulate expres (valoric şi procentual) în cadrul acestora nefiind afectate”, se arată într-un comunicat de presă al Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivit conducerii CEH, denunțarea CCM a venit ca urmare a intenţiei de reorganizare a societăţii manifestată de către administratorul judiciar, Casa de Insolvenţă GMC Craiova, dar și din cauza faptului că măsurile aplicate până în prezent nu sunt suficiente pentru realizarea unei economii la un nivel care să permită, în continuare, susţinerea activităţii.


Reprezentanții CEH spun că vor demara  în cel mai scurt timp negocierea unui nou CCM.

”Aducem la cunoştinţă decizia administratorului judiciar al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A. – Societate în Insolvenţă de denunţare a Contractului Colectiv de Muncă, începând cu data de 17.03.2016. Urmare acestui fapt, relaţia angajat – angajator va fi reglementată în conformitate cu prevederile contractelor individuale de muncă, beneficiile şi sporurile stipulate expres (valoric şi procentual) în cadrul acestora nefiind afectate. Măsura denunţării Contractului Colectiv de Muncă se impune având în vedere intenţia de reorganizare a societăţii manifestată de către administratorul judiciar, Casa de Insolvenţă GMC, şi din cauza faptului că măsurile aplicate până în prezent nu sunt suficiente pentru realizarea unei economii la un nivel care să permită, în continuare, susţinerea activităţii. Totodată, Societatea Complexul Energetic Hunedoara va demara negocierea unui nou contract de muncă, în cel mai scurt timp.”, se arată în comunicatul trimis de Societatea Complexului Energetic Hunedoara.

Sursa:: GazetadeDimineata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului