Minerii din Valea Jiului vor să participe la „Marşul disperării”, ar putea pleca pe jos la Bucureşti

 • acum 4 ani

Minerii şi Energeticienii din Valea Jiului ar putea participa la „Marşul disperării”, organizat de colegii lor de la Complexul Energetic Oltenia, care va avea loc în data de 11 aprilie.

Preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, spune că încă nu a fost luată o decizie în acest sens, însă s-a discutat deja cu preşedintele Federaţiei Naţionale Mine şi Energie.

„Avem în intenţie să participăm, dar nu s-a luat încă o hotărâre în acest sens. Nu sunt deocamdată concretizate exact nici etapele marşului, pentru că un astfel de demers implică momente de odihnă, timpi de deplasare… Nu neapărat o pregătire specială, cu voinţă şi încadrarea în nişte limite fizice pe care le impune un astfel de marş. Cine va putea o va face, ci nu, nu”, a declarat Petre Nica.

De precizat că sute de mineri şi energeticieni din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie au anunţat că vor merge pe jos la Bucureşti, în data de 11 aprilie, unde vor depune un memorandum pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia, iar apoi vor protesta în faţa Guvernului. Documentul va fi depus atât la Guvern, cât şi la preşedintele ţării. Salariaţii solicită păstrarea locurilor de muncă din Oltenia, care depind de energia produsă pe bază de cărbune şi vor prezenta propuneri pentru salvarea CEO.

Comentarii

 • Pai sar putea dar nu se duc nu sunt ei chiar atat de unitii

  Alex Si Elena 22 martie 2016 18:00 Răspunde
 • Evitati falimentul!

  Marin Mitroi 22 martie 2016 18:26 Răspunde
 • Nu ai cu cn să mergi la București… Au rămas lingăi nu minerii adevărați!!!!!!!

  Ticuta Corlan 22 martie 2016 19:02 Răspunde
 • Ce mineri frate ? Minerii adavarati au iesit la pensie de mult sau au plecat cu ordonanta astia sunt mineri de plastic sau de carton ,mineri angajati pe bani grei

  Moga Daniel 22 martie 2016 20:17 Răspunde
 • Acum ciobani au trecut pe locul unu, sunt mai hotarati decat mineri……..nu mai sunteti o forta datorita sindicatelor care au stiut cum sa va dezbine pentru ca sunt mana-n mana cu politicul….voi membri de sindicat aveti cea mai mare vina pentru ca nu stiti pe cine sa puneti la conducerea sindicatului care intradevar sa va reprezinte drepturile, le platiti cotizatia degeaba……

  Robert Popescu 23 martie 2016 08:05 Răspunde
 • Mai merge pe naiba la bucuresti

  Stoleru Laurentiu 23 martie 2016 13:05 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares