Sindicaliștii de la termocentrala Mintia au suspendat greva foamei

  • acum 4 ani

Cei 90 de greviști ai foamei de la termocentrala Mintia au suspendat protestul, marți seara, după ce au fost anunțați că revendicările lor vor fi discutate joi, la sediul întreprinderii, împreună cu o delegație a Ministerului Energiei și cu administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH).

‘Am decis să suspendăm greva foamei. Ne vom întâlni, joi, cu o echipă de la Ministerul Energiei, la sediul termocentralei Mintia. Verbal, am primit asigurări că problemele noastre își vor găsi o rezolvare, dar vrem să încheiem un protocol scris’, a declarat, pentru AGERPRES, președintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crișovan.

Liderii SLIED și mai mulți angajați ai termocentralei Mintia au intrat luni în greva foamei, după ce contractul colectiv de muncă a fost anulat printr-o decizie a firmei numită administrator judiciar al CEH. Potrivit acestora, aplicarea acestei hotărâri va duce la o reducere cu 40% a veniturilor salariaților.

Protestatarii au cerut încheierea de acorduri cu sindicatele legal constituite pentru ca angajații să nu-și piardă drepturile după denunțarea contractului colectiv de muncă, separarea sectorului de energetică de cel de minerit, demisia conducerii CEH pe care o consideră vinovată de situația de insolvență în care a ajuns compania.

CEH numără circa 6.300 de salariați care lucrează la minele de cărbune Lonea, Lupeni, LivezEni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni. Compania are datorii la stat de peste 1,2 miliarde de lei și se află în procedură de insolvență din data de 7 ianuarie, conform unei hotărâri luate de Tribunalul Hunedoara.

Comentarii

  • Daca vin si SPECIALISTII din Valea Jiului (sediu)sigur o sa va ingroape.Renuntati la ei.

    Valea 23 martie 2016 01:03 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares