Iarnă blândă, costuri mari. Deszăpezirea a topit 400 de mii de lei din bugetul administrat de Ridzi

  • acum 4 ani

Iarnă blândă, costuri mari. Iarna care a trecut a fost una destul de blândă. Cantitatea de zăpadă care a căzut nu a fost una foarte însemnată, spre deloc, dar costurile pentru deszăpezire, la Petroşani au fost de ordinul sutelor de mii de lei. Sezonul de iarnă s-a dovedit a fi unul profitabil pentru firmele de profil care au lucrat cu primăria Petroşani şi s-au ocupat de procesul de curăţire a zăpezii şi topire a gheţii (banilor publici). Nu mai puţin de 400 de mii de lei a cheltuit Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat al municipiului Petroşani pentru curăţarea arterelor.

“Undeva la 400 de mii de lei a costat deszăpezirea în municipiul Petroşani. Aici vorbim de materialul antiderapant, sare, nisip, clorură de calciu şi şoferii. Nu este vorba doar de deszăpezirea propriu-zisă, ci şi de curăţarea gheţii”, a declarat Daniel Vişan, director executiv DADPP Petroşani.

Faţă de sezonul de iarnă 2014-2015, costurile pentru deszăpezire au crescut de patru ori, în condiţiile în care din cele trei luni de iarnă, adunate au fost cel mult două săptămâni înzăpezite. În sezonul trecut deszăpezirea în Petroşani a costat puţin peste 100 de mii de lei, iar anul acesta deszăpezirea a topit mai bine de 400 de mii de lei din bugetul local.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares