Aproape 150 de mineri vor pleca de la minele neviabile cu plăţi compensatorii

  • acum 3 ani

Minerii de la unităţile care aparţin de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului care vor pleca din sistem anul acesta, în baza programului de restructurare convenit cu Uniunea Europeană, vor beneficia de aceleaşi măsuri de protecţie socială ca şi colegii lor disponibilizaţi în anii anteriori.

„Anul acesta avem 145 de disponibilizări, conform notificării reactualizate, la care am primit răspuns anul trecut în data de 16 noiembrie de al Bruxelles. Sunt prinse aceste disponibilizări în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli. Sunt alocate sumele exact ca în anii trecuţi. Toate previziunile şi toate calculele făcute în BVC sunt făcute pe 145 de disponibilizări. Sunt toate condiţii din anii anteriori”, a declarat Aurel Anghel, directorul general al SNIMVJ. Tradus în cifre, acest lucru înseamnă plăţi compensatorii în valoare de 37.000 de lei brut, iar ulterior, la ieşirea din sistem, ajutor de şomaj şi venituri în completare, ce vor fi suportate din fondurile Ministerului Muncii.

Ultimele disponibilizări la minele neviabile au avut loc la finele anului trecut, iar pentru anul acesta disponibilizările sunt prevăzute să fie operate în toamnă. La SNIMVJ, la minele Paroşeni şi Uricani şi la sediul administrativ al societăţii mai lucrează aproximativ 1130 de persoane.

Sursa:: GazetadeDimineata

Comentarii

  • Asa le trebuie la minerii de la minele viabile. Sa se oftice acum ca ei pleaca acasa cu mana in fund. Sa-i pupe pe sindicalistii de la muntele. Aloooo minerii, luati-l pe Nica si pupati-l. Se aude ca sunt numarate zilele pana cand se vor apuca de taiat si drepturile din contractele individuale de munca. O sa va ofticati dar asa va trebuie, daca ati baut berea si ati mancat micii lu Nica. Vine pastele si o sa va uitati in buzunar ca in lugna. Noaptea mintii. Cei de la inchideri si plati compensatori, si pensii si venituri in completare si voi zero. RUSINE SA VA FIE SINDICALISTI TRADATORI!

    Gica 29 martie 2016 22:42 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului