Patru unităţi miniere, pierderi de circa 200 de milioane de lei în 2016

 • acum 4 ani

Unităţile miniere ale Complexului Energteic Hunedoara, cauzatoare de pierderi. Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara prognozează că în acest an, cele patru unităţi miniere din cadrul Complexul Energetic Hunedoara vor produce pierderi de circa 200 de milioane de lei. Funcţionarea unităţilor miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara înseamnă o pierdere de circa 200 de milioane de lei. Mineritul nu este profitabil, lucru ştiut de toată lumea, însă raportul administratorul judiciar al CEH arată că pentru anul 2016, cele patru unităţi miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, ar produce o pierdere de peste 200 de milioane de lei.

“Asa cum s-a observat, activitatea fiecareia dintre sucursalele miniere inseamna o pierdere pentru actionar – statul roman prin Ministerul Energiei – cea previzionata pentru anul 2016 fiind: EM Lonea = – 42.209 mii lei; EM Livezeni = – 34406 mii lei; E.M.Vulcan = – 38.357 mii lei; E.M.Lupeni = – 69.900 mii lei; Prestserv = – 15.427 mii lei. Total pierderi = -200.299 mii lei”, arată raportul administratorului judiciar.

Astfel, lichidatorul CEH are şi o concluzie în acest sens. Minele necompetitive trebuie închise, dat fiind faptul că activitatea nu este profitabilă.

“Aceasta inseamna ca activitatea miniera la exploatarile miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara este nerentabila din punct de vedere economic.Iar acest fapt incalca Legea 85/2003 – Legea Minelor,care prevede la art.51: Al.(1) „Activitatea miniera de exploatare a unui zacamant inceteaza cand: …… c) exploatarea a devenit nerentabila economic”, mai arată administratorul judiciar.

Acelaşi administrator judiciar arată în raportul amănunţit că “o pondere importanta in pierderea globala a fost determinata si de inregistrarea de societate pe costuri a unor provizioane pentru cheltuielile de mediu, ca urmare a lucrarilor de amenajare subteran la galeriile miniere”.

Monika BACIU

Sursa:: Press-media

Comentarii

 • Mai mergeti dracului pe vremea lui ceasca erau profitabile si lucrau zeci de mii de prostani(mineri) si acum va bagat în cap sugacii astea din uniunea p..i …Taririle slab cotate nu m-ai au nimic profitabil.Sa nu uitam cine a fost România pe plan economic ce produce…pa

  Nelu Stoichici 29 martie 2016 18:58 Răspunde
 • Pe toți, toți, și chear toți îi dor în coate de noi…

  Remus Horvath 29 martie 2016 19:14 Răspunde
 • Toată lumea vorbește numai de pierderi dar nimeni nu spune ce datori au alți la CEH.Sau cu cat vindem energia electrică , preț impus de BĂIEȚI DEȘTEPȚI DIN ENERGIE .

  Iakab Andrei 29 martie 2016 19:23 Răspunde
  • Exact.La inceputul functionarii CEH ,a iesit pe profit,cind pretul gigacaloriei era cel corect;nu ne mai tot prostiti cu jumatati de raspunsuri;sa zicem ca functiona pe pierdere,de ce nu s-a facut niciodata nimic concret ,toti stiam si vedeam ce nu functioneaza ,carbunele e al statului,ce puteam noi ca angajati sa facem?ce putere de decizie legala aveau sa spunem sindicatele? foarte multe articole din presa iti lasa impresia sau sugereaza voalat ca minerii sunt de vina(angajatii)ca nu au facut nimic ;ce??sa dea cu PARUL?intreb si eu ca unul din prostime care nu prea il duce mintea.ERA BINE?

   Ion dudau 29 martie 2016 20:03 Răspunde
 • Asa cu pierderi iarna s- au cand e seceta suntem buni ,enormal sa ai pierderi daca nu ai investit nimic in ultimi 26 de ani dar carbune a iesit fara sa intrebe cineva oare mineri aia mai pot s-au cu ce sa lucreze.

  Costel Stir 29 martie 2016 19:54 Răspunde
 • Pierderile se regăsesc în buzunarele băieților deștepți , văd că institutiile abilitate nu sânt interesate de recuperarea banilor în această tara !

  Florica Dinga 29 martie 2016 19:56 Răspunde
 • AR TREBUI PUSI OAMENI COMPETENTI IN FUNCTII DE CONDUCERE SI RESTRUCTURAT SECTORUL TESA CARE NU PRODUCE NIMIC.SECTORUL MINIER E PROFITABIL DACA SE IAU MASURI.DEOCAMDATA SINGURA MASURA SI CEA MAI LA INDEMANA PRIN CARE STATUL SCAPA DE RASPUNDERE E SA LE INCHIDA.

  Szoverfi Arpi 29 martie 2016 20:49 Răspunde
 • Analiza lucida si reala a zacamintelor minere ramase in exploatare dovedeste inevitabila inchidere din mai multe motive:Din 1991 totul a inceput cand a fost ales Costinas Benone director general si a introdus metoda criminala de exploatare prin subminare.Din acel moment au inceput focurile de mina care au inchis zeci de abataje din toate minele.Acele abataje abandonate au redus productia substantial.Marea minciuna ca avem carbune,politica tembela a conducatorilor nemernici a prelungit moartea evidenta in folosul acumularii de averisi furtul din bugetul statului.Cca un cunoscator fost activ in minerit pot sa spun ca ceeace va fi nu exista decat in minciuna care persista

  Pitt Si Feli 29 martie 2016 21:21 Răspunde
 • voi va certati ca babele si aia de la inchideri primesc si plati compensatorii si venituri in completare si pensii si cei de la minele viabile o iau in brate. Sa-l pupati pe Nica pentru toate astea. Ati ajuns ca niste gaini sa va certati pe forumuri dar sa nu stiti sa va alegeti niste lideri adevarati, nu Nica si slugile lui analfabete dar care v-au facut ca la piata.

  Gica 29 martie 2016 23:02 Răspunde
 • Dar ce s- a intamplat la Preparatia Lupeni au bombardat rusii ISIS ???

  Mogos Ioan 1 aprilie 2016 13:40 Răspunde
  • mai grav, au furat tiganii!

   Știri din VALEA Jiului 1 aprilie 2016 15:01 Răspunde
 • vreau sa spun ceva domnule borza dumneavoastra spuneti ca reorganizarea si reformarea trebuia facuta in 1990 dar dumneavoastra spuneti ca trebuie da-ti afara aproape 2000 de oameni va intre si eu credeti ca daca se vor da 2000 de oameni afara ceh va iesi din acest impas al insolventei va spun ceva acest haos care a dus la producerea insolventei este facut de psd si unpr daca va aduceti aminte sa importat carbune mai scump nu stiu cu, cat pe cand noi care dam carbune spuneti dv era mai slab ma refer la giga calorie credeti ca daca dv dati cum spuneti aproape 2000 de oameni afara vom iesi din insolventa capusele acestui sistem sunt din 90 incoace baieti destepti ii sti si dv care sunt dar sa va spun ceh datoriile care sunt facute sunt facute de cei care au dus din 90 incoace aceasta compsanie in insolventa se cunosc ei bine care sunt

  caliman 4 aprilie 2016 23:33 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares