Minerii au sesizat ITM, că sunt rechemați la lucru

  • acum 4 ani

Sindicaliștii din minerit au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, după ce au fost rechemați din concediul fără plată la lucru. Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele spune că acest aspect încalcă orice legislație în domeniul muncii și cere un control, din partea inspectorilor de la ITM Hunedoara, în minele din Valea Jiului ce aparțin de Complexul Energetic Hunedoara.

Au fost trimiși 10 zile în concediu de așteptare, dar sunt chemați la lucru, pentru că nu are cine să le presteze munca. Este vorba despre zeci de oameni de la minele Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan, care sunt acum într-o situație ilegală și periculoasă. Liderii de sindicat au notificat ITM, ca să le ceară inspectorilor de muncă ajutorul. „Acest program de reducere temporară a activității este aplicat haotic. Nu se ține cont de nivelul de organizare al societății. În zona minieră, și am sesizat ITM pentru acest aspect, salariații sunt pontați fictiv, în sensul că sunt trimiși în concediul de așteptare, dar sunt chemați la serviciu, prestează activitate și figurează în pontaj cu întreruperea activității temporară. Abia aștept să văd rezultatul ITM. Nu se poate așa ceva!”, a declarat Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH.

Administratoul judiciar și cel special, plus conducerea executivă a Complexului Energetic Hunedoara au decis, ca măsură de redresare a activității în minerit, întreruperea temporară a activității unor anumite categorii de personal, timp de mai multe zile pe lună. Inspectorii de muncă, însă, au avertizat administrația să țină cont de necesitatea fiecărui angajat la locul său de muncă, după ce au constatat că lipsesc oamenii ce nu pot fi înlocuiți, iar asta a generat fix acest haos.

Sursa:: servuspress

Comentarii

  • Au inceput negocierile la noul contract de munca al minerilor. Ganditi-va oameni buni ca sindicalistii sunt platiti pentru aceste sedinte. Deci 60 de zile ei vor incasa bani nu gluma! Si voi minerii ce incasati ?

    Gina 30 martie 2016 13:21 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares