Datorii uriaşe. Senatorul Vochiţoiu trebuie să achite sute de mii de lei celor de la Socom Unirea

 • acum 4 ani

Senatorul Haralambie Vochiţoiu e dator vândut către Socom Unirea, societatea de la care a închiriat spaţiul unde a funcţionat una din firmele familiei sale. Pentru datoriile acumulate, soţii Vochiţoiu au fost acţionaţi în judecată şi, după aproape un an de la demararea procesului, în care s-a dispus şi efectuarea unei expertize,instanţa a dat câştig de cauză celor de la Socom. 

Tribunalul Hunedoara a dat câştig de cauză celor de la Socom Unirea Petroşani în procesul cu familia senatorului Haralambie Vochiţoiu, pe care a declarat-o bună de plată pentru datoriile acumulate. Judecătorul de caz a respins excepţiile lipsei calităţii procesuale pasive a soţiei lui Vochiţoiu şi a prescripţiei parţiale a dreptului la acţiune pentru perioada 2006 – septembrie 2008, invocate în caz. Ca atare, a admis acţiunea în conflict individual de muncă formulată de reclamanta SOCOM UNIREA SOCIETATE COOPERATIVĂ împotriva celor doi.

“Obligă pe pârâta Vochiţoiu Elena Alina să plătească reclamantei suma de 169117,27 lei, iar pe pârâtul Vochiţoiu Haralambie să plătească reclamantei suma de 124 846,34 lei, reprezentând prejudiciu. Obligă pe fiecare pârât să plătească reclamantei dobânda legală aferentă sumelor mai sus menţionate, începând cu data de 01.12.2010 şi până la achitarea integrală. Obligă pârâţii în solidar să plătească reclamantei suma de 2800 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Dispune restituirea către reclamantă a sumei de 5051 lei reprezentând taxa judiciară de timbru nedatorată, achitată la Primăria Municipiului Petroşani – Serviciul Impozite şi taxe Locale cu chitanţa nr.503-192-0098 din 10.07.2012, precum şi a sumei de 2000 lei reprezentând taxa judiciară de timbru nedatorată, achitată la Primăria Municipiului Petroşani – Serviciul Impozite şi Taxe Locale cu chitanţa nr.503-95-0068 din 04.04.2012”, au decis judecătorii de la Tribunalul Hunedoara. Sentinţa nu este definitivă.

Surse de încredere din interiorul cooperativei, spun că suma datorată reprezintă obligaţii financiare neonorate pentru spaţiul închiriat în zona Livezeni, pe rând, celor doi soţi, în perioada 2007 – 2010, iar la proces s-a ajuns din cauză că Halarambie Vochiţoiu nu şi-a achitat obligaţiile financiare timp de vreo 2 ani şi nu a onorat angajamentul de plată convenit, mai spun sursele citate anterior.

Pe de altă parte, senatorul Haralambie Vochiţoiu nu recunoaşte datoria către cei de la Socom Unirea şi spune că “este o chestiune particulară, privată şi nu cred că este de interes public”.

Pe rolul Tribunalului Hunedoara dosarul a ajuns în urmă cu un an. Haralambie Vochiţoiu este senator de Valea Jiului şi, totodată, preşedinte al UNPR Hunedoara.

Parlamentarul generos cu propriile firme, dar „sărac”.

După doi ani de mandat, conform ultimei declarații de venit depusă la Senat, împrumuturile către firme ale lui Vochițoiu au crescut la trei: 324.000 de lei către Euro Jobs, 403.651 către Art Forest Company și 65.652 de lei către Centrul Medical Laserterapie.

Mai exact, în doi ani a împrumutat firma Euro Jobs, care beneficiază de finanțări europene de peste 11 milioane de lei, cu aproape 120.000 de lei. Suma este echivalentă cu salariile obținute de Vochițoiu ca senator. Conform declarațiilor de avere corespunzătoare anilor fiscali 2013 și 2014, parlamentarul UNPR a câștigat 125.000 de lei.

Deși are bani să dea la alții, nu pare că are resurse financiare pentru nevoile proprii, așa că senatorul a apelat la credite bancare care s-au înmulțit. 34.740 de euro la BCR și 80.000 de la de la Banca Transilvania sunt împrumuturile luate de Vochițoiu de la bănci.

 În ultima sa declarație de avere, parlamentarul susține că soția sa a încasat: 50.336 lei de la Euro Jobs, 1.976 de la Centrul Medical Laserterapie și 568 de lei prin cabinetul propriu de psihosociologie. Tot prin Cabinetul Individiual de Psihologie Vochițoiu Elena Alina Psiho-Jobs, așa cum este înregistrat la Registrul Comerțului, aceasta a mai primit 22.000 de lei pentru diferite prestări de servicii, conform aceleiași declarații de avere depusă de soț pe 26 mai 20015. Metoda  aceasta de a împrumuta firma cu bani este o metodă de a spala banii din șpăgi/ trafic de influență, pentru ca mai apoi să ia dividende.

Firma milionară

Societatea Euro Jobs, specializată în pregătirea forței de muncă, a obținut cinci finanțări ca firmă beneficiară, începând cu 2010.

În total, srl-ul a beneficiat de șapte finanțări europene în ultimii ani pentru a școli șomerii din Petroșani, și nu numai, ca să-și găsească un loc de muncă. Din cele cinci finanțări în cinci a fost principalul benefeciar al proiectului. Forma înființată de Vochițoiu a primit peste 11 milioane de lei prin fonduri POS DRU, din care nouă milioane sunt bani nerambursabili.

 • „Implica-te si vei reusi!”
  Beneficiar: SC Euro Jobs SRL
  Valoare: 2.247.844,00 lei
  Valoare nerambursabilă: 1.994.995,00 le
 • „Implica-te! Si astfel vei avea succes”
  Beneficiar: SC Euro Jobs SRL
  Valoare: 2.247.844,00 lei
  Valoare nerambursabilă: 1.994.995,00 lei
 • „Calificarea, primul pas spre bunastare”
  Beneficiar: Euro Jobs
  Valoare: 1.191.428,00 lei
  Valoare nerambursabilă: 1.131.428,00 lei
 • „Fii competitiv pe piata muncii!”
  Beneficiar: SC Euro Jobs SRL
  Valoare: 2.247.844,00 lei
  Valoare nerambursabilă: 1.994.995,00 lei
 • „Si tu poti fi activ, trebuie doar sa te descoperi!”
  Beneficiar: SC Euro Jobs SRL
  Valoare: 2.247.844,00 lei
  Valoare nerambursabilă: 1.994.995,00 lei

Firma Euro Jobs a mai fost implicată și în proiectul „Dezvoltarea resurselor umane din învățământul superior pentru utilizarea sistemului e-Learning” care a fost realizat de Universitatea de Gaze din Ploiești. Valoarea finanțării a fost de 13 milioane de euro, iar srl-ul înființat de Vochițoiu a fost partener.

Anchetă DNA

Finanțările europene care au ajuns la firma fondată de senatorul UNPR (cea care o și plătește pe soția acestuia) sunt cercetate de DNA, așa cum a recunoscut chiar Vochițoiu.

„În februarie 2012, la două săptămâni după ce am reintrat în politică mi s-au făcut două plângeri din partea a doi foști milițieni. Aceștia au reclamat la DNA că am furat bani europeni, că am mințit Comisia Europeană etc. S-au făcut anchete, au fost chemați oameni la audieri. Nu am mai primit nicio veste DNA, nici că au închis cercetările, nici că aș fi vinovat de ceva”, a declarat acesta pentru publicația „Hunedoara liberă”.

Cercetările sunt realizate în rem de către  DNA, Serviciul Teritorial Alba Iulia. S

vochițoiu

Sursa:: GazetadeDimineata

Comentarii

 • ce s a mai „rotunjit” la fata si asta…. ii merge bine, na…

  Nicoleta Filip 8 aprilie 2016 12:34 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares