Primăria Municipiului Petroşani a plătit în plus aproape 22.000 de lei pentru domeniului schiabil din Parâng. Directorul economic din primărie trebuie demis pentru incompetență

  • acum 3 ani

Primăria Municipiului Petroşani a plătit în plus aproape 22.000 de lei celor care execută lucrările de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng. Acum trebuie să recupereze banii.

Inspectorii Curţii de Conturi sunt cei care au descoperit neregula, ca urmare a controlului efectuat la administraţia publică locală în luna februarie a acestui an. Cei de la Kranz Eurocenter au facturat şi Primăria Petroşani – prin Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat – a achitat, fără însă să mai verifice dacă sumele calculate sunt conforme cu realitatea. Problema a apărut la calcularea contribuţiei de asigurări sociale pentru lucrările la telescaunului TS3. Kranz Eurocenter a calculat 20,8%, faţă de 15,8%. În acest fel, a rezultat o diferenţă facturată de 21.939,81 lei pe care municipalitatea din Petroşani trebuie să o recupereze. Directorul economic care dă dovadă de incompetență, Emilia Popa, a precizat că încurcătura ar fi putut apărea dat fiind faptul că facturile au fost emise în luna noimebrie 2014, iar cota s-a modificat în luna octombrie. Curtea de Coturi a stabilit că banii trebuie recuperaţi până în data de 30 iunie, iar oficialii primăriei spun că s-a emis deja dispoziţie în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului