Ministrul Energiei – contrazis de un lider al minerilor

 • acum 3 ani

Ministrul Victor Grigorescu a anunțat o concluzie finală asupra Complexului Energetic Hunedoara și a rolului pe care cărbunele îl va juca în setarea securității energetice pentru anii care urmează. Grigorescu este coinvins că există soluții pentru huila din Valea Jiului.

”Comitetul pentru activitatea minieră, condus de Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a analizat documentele și activitatea Complexului, le-a coordonat cu țintele viitoare din Strategia Energetică și se pregătește pentru un raport final. Sunt convins că e chestiune de scurt timp până când vom pune în discuție soluția pe care o avem pentru viitorul exploatării miniere în Valea Jiului. Aveam nevoie de o analiză așezată și echilibrată pentru a ne asigura că nu vom repeta greșelile trecutului când s-au ales soluții care nu au făcut decât să adâncească problemele financiare și să crească incertitudinea socială”, a declarat, Victor Grigorescu, ministrul Energiei. Declarațiile sale optimiste sunt privite cu neîncredere de un lider sindical de la minele aflate pe program de închidere.

Laszlo Domokos susține că mineritul de huilă a fost condamnat la închidere.

”Basme,domnule ministru! În 2010 am fost împărţiţi în viabili şi neviabili. În 2016, aceeaşi regizori( în mare parte) refac filmul mineritului, doar că astăzi toţi actorii sunt neviabili. Concluzia finală este trasată demult și mineritul de huilă se va închide! Sau nu avem curajul să o spunem? Acest Comitet, la care am participat la o singură şedinţă( în calitate de invitat, chiar dacă am fost informat că fac parte din Comitet) unde probabil am deranjat prin poziţia mea, are rolul de a scoate în evidenţă necesitatea accesării de subvenţie pe un program de închidere până în 2018 pentru cele 4 mine ,,viabile”. Credeţi că vom putea păcăli Comisia Europeană încă odată? Asta e întrebarea, că noi nu mai contăm, noi ne păcălim singuri demult”, conchide Domokos.

Sursa:: Avantuliber

Comentarii

 • Uite cum trece LUNA ( Aprilie) corespunzator ,aferent ,asa cum au trecut toate lunile  de cand mAm angajat :)) si acum dupa 27 de ani-( MUNCA tata) ma numesc toti SPECIALIST.Asadar se incarca cardul meu cu 7000 lei si luna asta ,iar de luna viitoare dupa mine potopul.Am alternativa ,eu nu sunt ca voi (sclavilor) ,toata viata am avut alternative chiar(puteam sa fac ceva cu CEH ul asta),dar voi sclavilor SOMAJUL va mananca.Sa va fie tarana usoara!

  Specialistul lu" peste 13 aprilie 2016 18:30 Răspunde
 • Asta nu-i ministru e marioneta .

  Cristi Bld 13 aprilie 2016 18:47 Răspunde
 • Ministru asta,ca si ceilalti din acest guvern de ,,tehnocrati” sunt pusi sa distruga si ce a mai ramas din noi…

  Maria Pintilie 14 aprilie 2016 09:01 Răspunde
 • care lider//////////////

  Michael Alwin Romischer 14 aprilie 2016 23:09 Răspunde
 • santeti copiiii…………….

  Michael Alwin Romischer 14 aprilie 2016 23:10 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului