Statul faultează statul: Fiscul nu a votat pentru numirea lui Borza ca administrator judiciar la Complexul Energetic Hunedoara

  • acum 3 ani

Reprezentanţii Fiscului nu au votat pentru numirea lui Remus Borza drept administrator judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, în condiţiile în care Ministerul Energiei l-a propus pe acesta în speranţa că acesta va replica performanţa de la Hidroelectrica şi va putea salva de la faliment producătorul de energie şi de cărbune.

Creditorii s-au adunat la sediul CEH, însă fără niciun rezultat clar. Aceștia ar fi trebuit să voteze pentru confirmarea administratorului judiciar.

“Votarea unui alt administrator judiciar nu s-a făcut pentru că Ministerul de Finanțe trebuia să desemneze un administrator dintr-o listă, lucru pe care nu l-a făcut. Astfel, nu s-a votat pentru un nou administrator. Deocamdată rămâne administrator judiciar provizoriu Casa de Insolvență GMC Craiova ”, a declarat Dan Agrișan, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara.

Astfel, rămâne la decizia instanței cine va fi administratorul judiciar al CEH, pe rolul Curții de Apel Alba Iulia fiind înregistrat un dosar în acest sens care are termen de judecată data de 26 aprilie.

Între timp, au avut loc mai multe proteste ale salariaţilor, minerii blocându-se în câteva rânduri în subteran la exploatările Lonea şi Vulcan, în vreme ce angajaţii termocentralei Mintia au protestat în curtea acesteia. Cel mai recent, angajaţii companiei au protestat împotriva deciziei administratorului judiciar de a denunţa contractul colectiv de muncă, astfel că sporurile minerilor au fost anulate.

  Complexul Energetic Hunedoara deţine termocentralele Mintia şi Paroşeni şi minele de huilă care le provizionează, respectiv Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, având circa 6.000 de angajaţi.   Compania realizează 5% din producţia naţională de energie electrică.   Complexul Energetic Hunedoara are datorii de 1,6 miliarde de lei, din care 1,2 către Ministerul Finanţelor, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

Sursa: Adevarul.ro

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului