Ministerul Energiei, acuzaţii dure la adresa şefilor Complexului Energetic Oltenia: Fug de responsabilitate, au venit a doua oară nepregătiţi la discuţii. „Este un ultim avertisment pe care îl dăm conducerii”

  • acum 3 ani

Ministerul Energiei, prin secretarul de stat Corina Popescu, îi acuză pe şefii Complexului Energetic Oltenia de fugă de responsabilitate în actul de management, după ce au venit la minister pentru a doua oară la discuţii despre dezvoltarea societăţii fără informaţii importante, precum costul pe tona de cărbune exploatată, şi a anunţat că este ultimul avertisment pe care îl dă conducerii producătorului de energie electrică.

Discuţiile au avut loc marţi, la Ministerul Energiei, în cadrul grupului de lucru Lignit din Comitetul de coordonare pentru activitatea minieră. Este a doua şedinţă a grupului, după una similară în 12 aprilie.

În urma acesteia, conducerea Ministerului Energiei acuzase membrii grupului de lucru, din care face parte şi conducerea CEO, că „au prezentat un raport sumar, incomplet”.

Acuzaţiile ministerului au devenit mai dure după ultima şedinţă.

„Şi de data aceasta au venit cu materialele din care lipsesc informaţii importante pentru luarea unei decizii, ca de exemplu costul pe tona de cărbune exploatată. Chiar dacă pot înţelege factorii obiectivi care intervin atunci când încerci să repari ce au stricat alţii în ani de zile, nu susţin indeciziile şi fuga de responsabilitate în actul de management”, a declarat secretarul de stat Corina Popescu, citată într-un comunicat al ministerului.

Oficialii ministerului le amintesc şefillor companiei că nu sunt obligaţi să conducă compania. „Dacă alegi să faci parte din conducerea unei companii vitale pentru procesul de securitate energetică, atunci îţi asumi pe deplin situaţia în care te găseşti”, a mentionat Popescu.

„Este un ultim avertisment pe care îl dăm conducerii Complexului Energetic Oltenia şi aşteptăm până joi, 28 aprilie, planurile complete pe baza cărora se vor fundamenta deciziile în ceea ce priveşte viitorul companiei”, a completat secretarul de stat.

Ministerul Energiei nu a precizat ce decizii va lua în cazul în care şefii Complexului Energetic Oltenia nu vor ţine cont de avertisment şi vor veni şi la următoarea şedinţă fără informaţiile solicitate.

Următoarea întâlnire a grupului de lucru Lignit va avea loc în 28 aprilie, când membrii acestuia vor finaliza raportul cu privire situaţia sectorului.

Şefii ministerului consideră că CEO poate să îşi revină din punct de vedere financiar şi că există toate instrumentele necesare pentru o redresare rapidă.

„Mai rămâne ca cei care conduc complexul să îşi asume şi munca necesară. Nu avem de-a face cu o companie care să se îndrepte spre insolvenţă, ba dimpotrivă, aşa că le cerem celor din conducere să dovedească faptul că merită că conducă societatea sau să se dea la o parte”, a mai spus oficialul.

Complexul Energetic Oltenia, producător de energie electrică pe bază de lignit, este controlat de Ministerul Energiei, care deţine 77% din acţiuni. Compania are peste 15.000 de angajaţi şi se află într-o situaţie financiară dificilă, după doi ani la rând de pierderi. Societatea a început luna trecută un program de disponibilizări pe bază de voluntariat.

Comentarii

  • Nici cei din minister nu-s mai buni!

    Mary Pintea 20 aprilie 2016 04:14 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului