Petre Nica: ”CEH se va închide în cel mult un an”

 • acum 3 ani

Discuțiile purtate de delegația minerilor și energeticienilor, care au mers în marș până la București, cu vicepremierul Costin Borc nu au adus nimic pentru mineritul și energia din Hunedoara și Gorj.

Președintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, afirmă că se încearcă doar ducerea problemelor ”într-un alt timp”, condiții în care Complexul Energetic Hunedoara se închide în cel mult un an.

Zeci de mineri și energeticieni din Gorj au plecat, în urmă cu o săptămână, pe jos, spre capitală în ”Marșul disperării„. Sâmbătă, lor li s-au alăturat, într-o localitate din județul Argeș și câțiva reprezentanți ai mineritului și energiei din județul Hunedoara, în frunte cu președintele Sindicatului Muntele, Petre Nica.

Luni dimineață, protestatarii au intrat în București, ajungând în fața Guvernului unde li s-au alăturat alți zeci de colegi din CEH și CEO. O delegație a protestatarilor, din care a făcut parte și președintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, a fost primită de vicepremierul Costin Borc, însă discuțiile nu au lămurit deloc problemele mineritului și energiei. Protestatarii s-au ales doar cu un alt protocol.

”Protocolul de azi este încă o dezamăgire și o nouă încercare de a duce problema producătorilor de energie pe bază de cărbune într-un alt timp. Noi ne-am solidarizat cu colegii noștri din FNME și am reușit astfel să ducem problema CEH mai sus de Ministerul Energiei, fără însă să avem vreo certitudine în privința unor soluții.  Astăzi (luni-n.r.) pot spune că pentru CEH există soluții doar pentru câteva luni, fără CCM și cu acumularea de noi datorii. Parlamentarii județului HUNEDOARA se ocupă de campania electorală, sprijiniți din păcate chiar de lideri de sindicat. Cea mai grea lovitură viitorului CEH o dau însă salariații care se lasă împărțiți în sindicate cu interese personale sau electorale și care nu mai reacționează la pierderi de drepturi, nu mai sunt solidari. CEH SE VA ÎNCHIDE ÎN CEL MULT UN AN!”, a declarat, luni, pentru Gazeta de Dimineață, Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele.

Potrivit protocolului încheiat de vicepremierul Costin Borc cu reprezentanții minerilor și energeticienilor, ”Guvernul României se angajează să susțină companiile din sistemul energetic și să găsească soluții în rezolvarea problemelor care afectează mediul de afaceri de la CEO și CEH„.

Același document mai arată că vor fi „întâlniri bilunare” cu reprezentanții companiilor și sindicatelor ”pentru a analiza punctele prezentate și pentru a asigura condiții normale a realităților economice”.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvență din cauza problemelor economice, același lucru riscând să se întâmple și cu Complexul Energetic Oltenia, ceea ce ar putea genera circa 20 de mii de șomeri în Hunedoara și Gorj.

Sursa:: GazetadeDimineata

Comentarii

 • Nu doar Liderii.Din Vale ar trebui sa plece pe jos la Bucuresti si Primarii.

  Corlan Lucian 19 aprilie 2016 08:11 Răspunde
 • Din pacate nu mai au incredere oamenii in nici un sindicat ,Domn. NICA , S-A MINTIT DESTUL SI LA SINDICATE .As dori sa stiu ce fel de ECONOMIE SE FACE DIN SALARIILE CELOR DE LA SUPRAFATA ? SI ASA VAI DE ELE …NOI AJUNGEM SUB MINIM PE ECONOMIE .. ASA TE OMOARA SISTEMUL ,INCET DAR SIGUR..ASA SE RECUPEREAZA PREJUDICIU ? DE CE TREBUIE SA PLATIM NOI PROSTIILE ALTORA ?

  Mariana Panchea 19 aprilie 2016 08:21 Răspunde
 • Pai cu atatia incompetenti care au condus CEH si numai pusi pe culorile de partid era de asteptat.fiecare a urmarit sa distruga si sa fure cat mai mult

  Costel Stir 19 aprilie 2016 08:58 Răspunde
 • Pai domnule Nica de ce dormiti?de ce nu sunteti la Bucuresti?de ce voi liderii de sindicat din Vale nu santeti macar o data oameni pentru oameni?

  Stefan Alina 19 aprilie 2016 09:49 Răspunde
 • Ce se transmite la Bucuresti se transmite „filtrat” de interesele Jujan , Nica & echipa de specialisti in frunte cu Popeasca , acesti INDISPENSABILI vesnic in functii .Dle Nica demonstreaza acum in al 12 lea ceas pentru muncitorii care vor ramane pe drumurii, o suma acceptabila si plati compensatorii.Macar asa sa te tina lumea minte, mai speli din pacate…, si poate nu se va vorbii despre tine ca de Jujan „grparul mineritului”

  Valea Jiului 19 aprilie 2016 09:56 Răspunde
 • Si tu ce ai facut moi Nica NINICA ai papat banuti la MINERI !

  Dorindorin Iordache 19 aprilie 2016 17:33 Răspunde
 • ” Bravoooo sindicatele ” libere ” din V.J. A-ti terminat , treaba ,inceputa de cozma in APRILIE ‘ 90 , adica DISTRUGEREA MINERITULUI , prin , inchiderea primei unitati , a Preparatiei De Carbune ,Uricani , cu o luna inainte de ” alegerile ” din mai ‘ 90 . Apoi , ” sindicatul liber ” a vindut fierul nou , ca vechi si ii si folosea pe mineri in mineriadele ,de inscaunare a criminalului , iliescu , apoi de mentinere a lui , la putere ….. Primise plata , cozma si apoi se visa ,premier , cind s-a folosit , tot de mineri , sa rastoarne guvernul , roman ….. CINE A DAT ORDINUL , DE INCHIDERE A preparatiei Uricani ,din moment ce criminalii iliescu si gasca , nu erau inca , instalati , in functii ? De aia ,era oprea , ” valetul ” lui cozma in V.J. ? Sa ia si el partea lui si a lui iliescu ? Acum , s-a terminat , cu mineritul , si tot ei , cei care l-au distrus ,au , sau vor avea si pensii mari , [ pt. treaba mare , facuta ] poate si pensii speciale , si ….si nimic …. Minerii ….la cules , ciuperci si afine . ” Sindicatele libere ” au terminat treaba …..

  Elena Dogaru 19 aprilie 2016 17:58 Răspunde
 • Bai NICA NIMICA datorita tie si celorlalti lideri am ajuns aici. Voi care ati lins supt …la acel ciolan vati înpartit în zeci de sindicate.Pacatul va fi de partea voastra veti raspunde ptr asta, jeguri corupte ce sunteti.

  Nelu Stoichici 19 aprilie 2016 20:26 Răspunde
 • Asta-i rodul activitatii sindicale!

  Maria Pintilie 19 aprilie 2016 21:22 Răspunde
 • Nu mai stresati lumea! puneti lacatul ca de fapt asta ati vrut ,asta aveti!

  Mary Pintea 20 aprilie 2016 04:15 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului