Borza: Complexul Energetic Hunedoara rămâne fără protecţie în faţa creditorilor cel puţin 30 de zile şi riscă să fie executat silit de „băieţii deştepţi” din Valea Jiului

  • acum 4 ani

Decizia suprinzătoare a Curţii de Apel Alba Iulia, de anulare a intrării în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), lasă compania de stat fără protecţie în faţa creditorilor, iar planurile de executare silită vor putea fi puse în aplicare şi ar putea lăsa compania de stat fără o parte importantă din patrimoniu, a declarat avocatul specializat pe insolvenţă Remus Borza.

”Această decizie lasă fără protecție o companie extrem de importantă pentru sistemul energetic național pentru cel puțin 30 de zile, cât durează rejudecarea sentinței. Băieții deștepți din Valea Jiului ar putea lăsa acum fără bani și fără patrimoniu o companie extrem de importantă a statului român. Creditorii sunt acum liberi să execute silit complexul”, a afirmat Borza

CEH, aflat în insolvență din ianuarie 2016, are datorii acceptate de către administratorul judiciar de peste 1,3 miliarde de lei, din care 477 sunt către bugetele statului.

Totuși, decizia din 7 ianuarie 2016, dată de Tribunalul Hunedoara, prin care CEH a intrat în insolvență, era atacabilă, crede avocatul.

”Din sentința dată atunci lipseau o serie de termeni foarte importanți. S-a încercat acoperirea ulterioară, prin stabilirea lor, dar a durat foarte mult. Totuși, greșelile făcute atunci nu au fost atât de grave încât să trebuiască acum să fie anulată sentința, mai ales dacă ținem cont de importanța companiei”, a declarat Borza.

Președintele Euro Insol spune că și în aceste condiții mai sunt speranțe de salvare a CEH. Sau măcar a unei părți din acest complex.

”Sigur, o parte din Hunedoara mai poate fi salvată, poate fi salvat grupul de la Paroșeni, unul-două grupuri de la Mintia, asta însemană cu personal înjumătățit, pot fi salvate două mine, dar nu patru, două trebuie trecute pe societatea de închidere a minelor. Poate fi salvat ceva din Hunedoara, pot fi salvate jumătate sau mai bine de jumătate din locurile de muncă, dar asta e deja o analiză… din avion”

Complexul Energetic Hunedoara a ieşit din insolvenţă, la numai patru luni de la intrarea în procedura de reorganizare judciară, în urma unei decizii luate marţi de Curtea de Apel Alba Iulia, în urma unui apel făcut de un sindicat. Teoretic, în urma deciziei Curţii de Apel Alba Iulia, compania de stat revine în starea iniţială. Chiar dacă nu va mai avea un administrator special şi un administrator judiciar, Complexul Energetic Hunedoara are o conducere, are directori, deci buna funcţionare n-ar trebui să fie periclitată de decizia Curţii de Apel Alba Iulia.

Etichete:

Comentarii

  • Executarea CONBINATULUI a inceput odata cu nasterea lui Cosma,Seraficeanu,…..lista fiind lunga si scabroasa…cautati raspunsul in biserica de pe Malea,creatie a GEROM

    Pitt Si Feli 3 mai 2016 20:47 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului