Fostul director al CEH: Se pregătește cesionarea Termocentralei Paroșeni

  • acum 3 ani

Emil Floruț, fostul director general al Complexului Energetic Hunedoara, spune că se pregătește cesionarea Termocentralei Paroșeni, această variantă reprezentând ”o propunere” ce i s-a făcut în luna octombrie a anului trecut.

”Am dovedit că nu am nevoie de Vitol (societatea care a vândut CEH zeci de mii de tone de huilă din import-n.r.), iar direcția spre care se îndreaptă acum Comitetul Creditorilor se suprapune cu o propunere ce mi s-a făcut în luna octombrie, de a cesiona Paroșeniul (termocentrala Paroșeni-n.r.) cuiva, la prețul echivalent cu creditul pe care îl are în bancă”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Emil Floruț, fostul director general al CEH.

Acesta a refuzat să spună cui trebuia să cesioneze Termocentrala Paroșeni, afirmând doar că e vorba ”de un grup care face parte din Comitetul Creditorilor”. Comitetul creditorilor CEH era format din Primăria Vulcan, Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, CEC, CNIM –constructorul instalației de desulfurare și Ministerul Finanțelor prin ANAF.

Și la nivelul Văii Jiului au existat informații potrivit cărora Termocentrala Paroșeni urma să ajungă pe mâna unor ”băieți deștepți”, negate însă de oficialii de la CEH.

Termocentrala Paroșeni reprezintă poate cel mai viabil activ al CEH în condițiile în care grupul energetic a fost modernizat, iar instalația de desulfurare e aproape finalizată.

Sursa:: GazetadeDimineata

Comentarii

  • Asta si vor guvernantii nostri sa o ia baieti destepti cum au luat petromu ,reneu si multe altele

    Catalin Leonte 4 mai 2016 08:40 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului