Ministrul Energiei: Cine anunţă sau propune închiderea mineritului ori nu ştie, ori minte ca să destabilizeze

  • acum 3 ani

Desfinţarea mineritului în România nu poate fi luată în calcul şi cine anunţă închiderea acestui domeniu ori nu ştie, ori minte ca să destabilizeze această zonă, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Grigorescu a făcut aceste afirmaţii miercuri, la Guvern, după ce a anunţat că Executivul va acorda un ajutor complementar persoanelor disponibilizate din domeniul energetic.

„Producţia internă de energie, consumul nostru, provine între 20 şi 30% din cărbune, ca atare desfiinţarea mineritului în România nu poate fi luată în calcul. Cine anunţă sau propune închiderea mineritului în România ori nu ştie despre ce vorbeşte, ori minte pentru a destabiliza această zonă din România”, a spus ministrul Energiei.

În acest context, el a făcut un apel ca situaţia dificilă a mineritului să nu mai fie exploatată din dorinţa de a obţine capital politic.

„Sunt nemulţumit de faptul că situaţia complicată (a mineritului-n.r.) a devenit subiect de campanie electorală, mai ales atunci când cei care aduc în discuţie acest subiect sunt tocmai cei care au avut datoria în trecut să nu lase aceste companii să ajungă într-o situaţie dificilă, sigur acest lucru mă întristează. Asigur că în ciuda dificultăţilor vom reuşi să salvăm aceste companii şi să evităm un pericol real la adresa securităţii energetice şi fac şi pe această cale un apel astfel încât să evităm implicări politice în sectorul energetic, pentru că există soluţii, pentru că se implementează planuri concrete, dar avem în acelaşi timp şi dezinformări sau lucuri care provoacă tensiuni sociale inutile şi care nu fac bine nimănui”, a afirmat ministrul Energiei.

Comentarii

  • Care e marele adevăr? Ori e albă, ori neagra fraților. …!!!

    Cici Juganaru 11 mai 2016 20:42 Răspunde
  • Eu cred ca si cu insolventa a fost pacaleala ….DECLARAM INSOLVENTA SI FACEM ROST DE BANI PENTRU CAMPANIE .Acum nu mai santem in insolventa, nu maii santem pe inchidere ,santem ca inainte …de insolventa .

    Mariana Panchea 12 mai 2016 09:36 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului