Portret de candidat P$D-ist. Vasile Jurca – a început liceul la 23 de ani și l-a terminat cu diplomă de licență

  • acum 4 ani

În vârstă de 41 de ani, Vasile Jurca, viceprimarul orașului Petrila și candidatul PSD pentru funcția de primar a localității, a urmat cursurile Școlii Generale nr 2 din Lonea. A dat apoi examen la Liceul de Silvicultură din Deva, în 1989, și își dorea să devină inginer silvic. După doar un an de studii renunță. Așa s-a apucat să își câștige singur banii și s-a angajat la Stația de captare și tratare a apei de la Taia.

În 1997 și-a reluat liceul și a urmat chiar și cursurile Facultății de Științe, Managementul firmei, pe care a absolvit-o, ca un intelectual fin „care este” . În același an,  și-a înființat o societate comercială. Tot această firmă este și principalul motiv pentru care a decis să nu mai stea pe margine, ci să se implice activ în politică, că doar așa putea beneficia de contracte.

În calitate de candidat P$D la primăria Petrila este preocupat de CALITATEA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI! Deci, Vasilică şi calitatea învăţământului. Propune în planul lui electoral un sistem de educaţie şi învăţământ modern???… Unul care nu a dat pe la școală are o nouă viziune asupra școlii, poate  nu știe că nu intră în atribuțiile unui primar, cu atât mai mult a unui analfabet ca el.

El e un prosper om de afaceri. Oficial, acesta nu mai derulează activităţi comerciale de când a fost ales viceprimar al oraşului Petrila. De facto însă, odată cu ascensiunea lui Jurca în politică, firma viceprimarului – Octopus Comserv SRL Petrila – înregistrează o ascensiune fulminantă. Secretul succesului în afaceri pleacă, aşa cum probabil deja aţi intuit, de la relaţiile comerciale pe care firma le-a derulat şi încă le derulează cu entităţi de stat conduse sau controlate de alţi fruntaşi PSD.

Politica l-a aranjat pe viceprimarul Jurca şi la nivel personal. Dacă în 2010 acesta declara că are, la două CAR-uri, fonduri sociale în valoare totală de 91.000 de lei, depozitele sale au ajuns, la nivelul anului 2015, la un total de 143.000 de lei fiecare

Ca de la pesedist la pesedist trebuie să fi mers şi relaţiile comerciale dintre firma viceprimarului Jurca şi Direcţia Silvică Hunedoara, controlată de PSD prin Radu Daniel Crişan, membru marcant al PSD Simeria, fost director adjunct, actualmente director „plin” al instituţiei. La nivelul anului 2012, timp de 9 (nouă) luni, Octopus Comserv SRL a beneficiat de un contract de prestări servicii (nr. 3652) în valoare totală de 442.276,08 lei plus TVA. La nivelul anului 2013, timp de 10 (zece) luni, aceeaşi firmă a beneficiat de un contract de prestări servicii (nr. 2990) în valoare totală de 483.657,10 lei plus TVA. În anul 2011, timp de 8 (opt) luni, Octopus Comserv SRL a beneficiat de un contract de prestări servicii (nr. 4958) în valoare totală de 472.513 lei plus TVA.

Viceprimarului nici nu i-a fost foarte greu să găsească de lucru pentru societatea pe care o deţine. Octopus Comserv SRL Petrila se află pe lista de plăţi a Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului SA, căreia îi închiriază utilaje tehnologice. SNÎMVJ este controlată, se ştie, de lideri PSD din Valea Jiului, preşedintele PSD Petrila – organizaţie din care face parte şi Jurca – fiind chiar membru în Consiliul de Administraţie al SNÎMVJ.
Totalizând, vorbim de încasări de peste 20 de miliarde de lei vechi, bani de care firma viceprimarului Jurca a beneficiat în urma unor relaţii comerciale cu entităţi de stat, conduse sau controlate de membri marcanţi ai Partidului Social Democrat, ori ai unor partide aflate în alianţă cu acesta.

”Nu toți oamenii pot să se descurce singuri, nu toți oamenii pot să aibă o activitate liberală și, noi cei care avem posibilitatea, trebuie să contribuim cu taxe ca și pătura de mijloc să o ducă bine”  subliniază Vasile Jurca, cel care candidează la funcția de primar din partea PSD.

Declaratia lui de avere 

Etichete:
·

Comentarii

  • Mda…ce sa zic mereu cârcotașii au ceva de adăugat…in orașul petrila avem un primar de pe vremea comunista…in atâtea mandate doar in ultimii 2 ani sau vazut „ceva lucrări „care ar fi trebuit sa fie făcute cu multi ani in urma..de ce strada taia este asfaltata de când este domnul păducel primar pana la poarta dansului??dc nu au fost făcute străzile si canalizările pana acum 2 ani??dc nu a lasat de asfaltat strada tăia pana anul trecut? De câte ori am fost la primărie USA dansului a fost închisă…a cui USA credeți ca era deschisă ..a domnului Jurca Vasile ..niciodată nu am auzit de la el nu se poate ..acum aruncați cu pietre in oameni de calitate??cata ipocrizie poate exista ..si daca asa șmecher primar avem de ce mi-a șters pagina mea de Facebook atunci când i-am lasat in comentariu pe pagina ??ii era Rușine de adevarul spus??asa își câștiga el omenirea?? Da i-l vom sutine pe Jurca Vasile ..

    Alin Si Ana Heleria 11 mai 2016 12:55 Răspunde
  • ce va asteptati daca fostul lor sef e plagiator au facut si ei cite ceva

    Maria Banciu 11 mai 2016 17:19 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului