ITM a închis, iar minerii au redeschis abatajul de la Livezeni

 • acum 3 ani

La doar câteva ore după ce inspectorii de muncă au închis un abataj cu probleme grave de la mina Livezeni, minerii au reușit repunerea lui în funcțiune. Singurul abataj care dă producție a fost redeschis, însă, inspectorii de muncă le atrag atenția celor care lucrează acolo că viața este mai importantă, decât producția de cărbuni.

Singurul abataj de la mina Livezeni care dă producție a fost închis de inspectorii de muncă din cauza neregulilor și a acumulărilor de metan, însă, în maxim trei schimburi, minerii l-au repornit. Ilieana Bodea, șefa SSM din cadrul ITM Petroșani trage acum un semnal de alarmă către cei de la mina Livezeni, pe care îi avertizează să facă tot posibilul să evite o tragedie. „Într-adevăr, la schimbul III, EM Livezeni a repus în funcție abatajul, specificând că au asigurat anumite lucrări de reprofilare. De asemerna, zic că au scos materialele care opturau galeria de bază și cea de cap. Cei de la mină spun că au redirecționat aerajul și au reușit reducerea concentrației de metan, spun ei, la aproximativ 0,3 la sută pe abataj, 0,6 la sută în galeria de cap și, respectiv, în nișa de degazare”, a spus Ileana Bodea, șefa SSM din ITM.

Abateri grave

Datele le-au fost trimise inspectorilor de muncă, după ce aceștia au găsit, la trei controale succesive, abateri grave și depășiri nepermis de mari ale concentrațiilor de metan, care pot provoca oricând explozii. „Trebuie avut mare grijă, din cauză că nu sunt la prima constatare a noastră că pe galeria de cap, la intersecția cu abatajul, concentrația este peste limitele admise. Cred că este al treilea control când constatăm acest lucru și sper că nu s-a făcut o punere în funcție numai pentru a da producție cu orice preț și se mențin în continuare concentrații de metan, care, nu erau peste 2 la sută la controlul nostru, dar erau peste limita admisă”, a mai adăugat Ileana Bodea. Inspectorii se tem ca în timpul lucrului în abatajul mecanizat să nu crească concentrațiile de metan. În plus, E.M. Livezeni a fost amendată două luni la rând din cauza neregulilor din abataj. „Sper să fie toată lumea conștientă că nu poți să pui viața oamenilor în pericol. Nimic nu merită. Nici că trebuie să dai producție. Nimic nu merită făcut în detrimentul securității oamenilor”, a conchis șefa SSM.

Sursa:: servuspress

Comentarii

 • Doamne ajută :))!

  Elena Radu 18 mai 2016 12:46 Răspunde
 • Nu va dați bătuți , hoți ce ne conduc trebuie să înțeleagă că , România are nevoie de cărbunele nostru nu din import cu un preț mult mai mare si oameni vai de locuri de munca !

  Florica Dinga 18 mai 2016 13:37 Răspunde
 • Ar trebui numita doamna Director la mina

  Pitt Si Feli 18 mai 2016 13:41 Răspunde
 • Bodea nu mai iasă la pensie?Poate aici are dreptate dar în alte cazuri nici pe departe.

  Cristi Bld 19 mai 2016 22:30 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului