Reintrarea CEH în insolvență este o urgență, susțin reprezentanții Sindicatului „Muntele”

  • acum 4 ani

Reintrarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) sub protecția procedurii de insolvență ar trebui să se producă în cel mai scurt timp pentru că altfel activitatea companiei se va bloca din lipsa materialelor și a pieselor de schimb, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, președintele Sindicatului „Muntele”, Petre Nica.

El a explicat că, în actualele condiții, CEH nu poate dispune decât de banii pentru salariile angajaților, fiind în imposibilitatea de a plăti alți furnizori de materiale, piese de schimb sau cărbunele primit de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului.

Este nevoie urgentă să intrăm în insolvență, altfel vom rămâne numai cu banii de salarii. Activitatea CEH se va opri din lipsa materialelor și a pieselor de schimb. Din punctul nostru de vedere, a intra în insolvență reprezintă totuși o protecție pe partea financiară a societății, chiar dacă există riscul să ne trezim iar cu o firmă de insolvență care să nu știe nici unde suntem poziționați pe hartă„, a spus Nica.

Potrivit acestuia, Sindicatul „Muntele” nu deține încă nicio informație oficială referitoare la o viitoare rejudecare a dosarului de insolvență al companiei.

În perioada ianuarie — mai 2016 CEH a fost în procedură de insolvență, însă Curtea de Apel Alba Iulia a dispus rejudecarea dosarului la Tribunalul Hunedoara.

În paralel, mai mulți furnizori au obținut, în instanță, popriri pe conturile CEH. Tribunalul Hunedoara a dispus suspendarea executărilor silite până la rediscutarea procedurii de insolvență, fapt ce permite plata salariilor angajaților CEH.

Comentarii

  • Terminati odata cu prostiile ,sa plece cine e de plecat ,sa se dea ordonanta pt ca sa publicat in monitorul oficial ,deci se poate pune in aplicare ,sa ramina FOSILELE DIN CNH cu Nica & COMPANY ,ca vor ramine ei sa lucreze ,ei vor da ordine ei sa execute .Transferul de la minele pe inchidere la asa zis viiabile si invers pt cei care vor sa paraseasca sistemul cu ordonanta ,pt ca este PENTRU CNH ,Asta e clar si ductibil ca se vor putea face transferul in cadrul CNH pentru personalul activ care nu intrunesc conditile ,respectiv pensionarea anticipata etc .Nefiind trecute la SNMVJ minele Lonea si Lupeni ,deci tot in CNH se afla ,Sindicatele ar trebui sa spuna adevarul nu sa minta Mineri.INCEPUTUL SFIRSITULUI MINIER ESTE 2018 Si asta se stie demult ca planul de ecologizare este facut demult pe Vale.ASA CA DRAGILOR SI FRUMOSILOR ,SINDICATE SI POLITICIENI NU NE MAI ABURITI CA NU TINE .VIN ALEGERILE LOCALE SI IN TOAMNA ALTELE ,CREDETI CA VA MAI MERGE ????? HAI PA.

    NIMENI 18 mai 2016 15:15 Răspunde
  • Nica, un papagal care a facut din mineri ce a vrut maciuca lui si inca ii mai merge, fraieri sunt minerii ca il mai accepta la carma sindicatului……..

    Robert Popescu 19 mai 2016 08:46 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului