Mai multe persoane implicate în delapidarea unui CAR din Petrosani

  • acum 5 ani

Olimpia Marinca, fosta şefă a unei Case de Ajutor Reciproc din Petroşani, a fost pusă sub învinuire pentru delapidare, fals şi complicitate la înşelăciune. Este acuzată că a întocmit peste 240 de contracte de împrumut fictive, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei. Anchetatorii au stabilit că suspecta, în vârstă de 49 de ani, în calitate de casier şi ulterior de preşedinte al unei instituţii financiare nebancare, în perioada 2012 – 2015, a întocmit peste 240 de contracte de împrumut fictive, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei, folosind documente false în numele titularilor de contracte şi ale giranţilor (unii dintre aceştia fiind chiar decedaţi la data acordării împrumutului), însuşindu-şi sumele de bani obţinute.

Suspecta va fi cercetată sub control judiciar au decis procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani. Ancheta nu este finalizată și surse demne de încredere spun că suspecta beneficia de ajutorul unor complici. Aceștia furnizau documentele victimelor în schimbul unor favoruri sau chiar bani.

Escrocheria de proporții a ieșit la iveală după ce mai mulți pensionari s-au trezit cu pensia tăiată deși nu luaseră credite. Oamenii au aflat că sunt datori la CAR și au depus plângere pentru înșelăciune. ”Poliţiştii au stabilit că suspecta, în calitate de casier şi ulterior de preşedinte al unei instituţii financiare nebancare, în perioada 2012 – 2015, a întocmit peste 240 de contracte de împrumut fictive, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei, folosind documente false în numele titularilor de contracte şi ale giranţilor (unii dintre aceştia fiind chiar decedaţi la data acordării împrumutului), însuşindu-şi sumele de bani obţinute”, a declarat, Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Sursa:: Avantuliber

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares