Mircia Muntean a câștigat. Deva a ales un primar cu o condamnare definitivă și un dosar rămas în pronunțare

  • acum 4 ani

O condamnare definitivă pentru abuz în serviciu și un dosar penal rămas în pronunțare nu l-au oprit pe Mircia Muntean (PSRo) să se întoarcă în fruntea Primăriei Deva. Mircia Muntean a câștigat fără drept alegerile pentru Primăria Municipiului Deva, electoratul preferându-l contracandidaților săi chiar dacă a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și a fost trimis în judecată într-un alt dosar, pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

În primul dosar, Mircia Muntean a fost trimis în judecată în ianuarie 2004, fiind acuzat de abuz în serviciu privind tranzacţii ilegale de terenuri.

După 9 ani de procese, în septembrie 2013, Înalta Curtea de Casație și Justiție l-a condamnat pe Mircia Muntean la 4 ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 6 ani.

Pentru că pedeapsa a fost cu suspendare, Mircia Muntean poate să candideze și vrea să revină în fruntea Primăriei pe care instanța a spus că a prejudiciat-o. De altfel, Mircia Muntean a fost oblingat să plătească în solidar cu o altă persoană 333.000 de dolari, la care se adaugă dobânda de referință a BNR, calculată din 25 martie 1999 până la data plății integrale a debitului către partea civilă, respectiv ANAF.

Trimis în judecată în al doilea dosar

Fiind în perioada de încercare, în data de 30 octombrie 2014, o țară întreagă l-a văzut pe Mircia Muntean căzut în boscheți, cu fața plină de sânge, căutându-și câinele.

Ce se întâmplase de fapt?

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, polițiștii din Deva au fost sesizați despre un accident rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva.

Anchetatorii spun că Mircia Muntean, aflat în stare de ebrietate, a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în staționare la culoarea roșie a semaforului. Practic nu a mai reușit să oprească la timp autoturismul la volanul căruia se afla. Ulterior a părăsit locul accidentului.

Mircia Muntean a fost însă găsit, după aproximativ 20 minute, încercând să escaladeze un gard împrejmuitor din apropiere. În cele din urmă, un polițist l-a dus la locul accidentului. Analizele au arătat că Mircia Muntean avea o alcoolemie de 1,30 gr. la mie la prima probă de sânge recoltată.

Numai că probele de sânge au fost recoltate la câteva ore de la accident, iar în rechizitoriu, procurorii menționează că „la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, inculpatul Muntean Mircea era în eliminare și ar fi putut avea o alcoolemie teoretică de aproximativ 1,80 gr la mie”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares