Se pregătesc restructurări fără salarii compensatorii la CEH

 • acum 3 ani

Numărul angajaţilor Complexului Energetic Hunedoara s-ar putea diminua cu 840 de persoane, după punerea în aplicare a programului de restructurare întocmit de administraţia companiei.

Complexul Energetic Hunedoara pregăteşte disponibilizări de personal, care ar urma să fie operate la începutul toamnei. Restructurarea ar urma să afecteze 840 de persoane, deopotrivă din domeniul minier şi energetic.

Urmează disponibilizări de personal pe întreg Complexul, şi la Termocentrale, şi la unităţile miniere, cele mai multe, însă, din domeniul energetic. Informarea cu intenţia de disponibilizare, spune directorul CEH, Cosmin Chiuzan, au fost trimise spre consultare sindicatelor. „

Va trebui să treacă etapa consultării, iar programul trebuie aprobat inclusiv în AGA. În intenţia noastră sunt peste 1000 de posturi şi 840 de persoane, dar cifra nu este fixă deocamdată”, a declarat declarat Cosmin Chiuzat

Disponibilizările ar urma să fie operate la începutul toamnei, dacă vor trce toate etapele legale, iar acestea ar urma să afecteze atât personalul angajat la unităţile miniere, cât şi pe cel din energie.

„Ţinând cont de numărul de persoane existent la cele două termocentrale, faţă de minerit, unde există în momentul de faţă un deficit de personal destul de mare, mai mulţi sunt din energie, dar nu e o diferenţă considerabilă”, a precizat directroul companiei energetice.

De precizat că, la plecarea din sistem, angajaţii nu vor beneficia de salarii compensatorii, ci doar de ajutor de şomaj şi venit în completare, drepturi prevăzute de Ordonanţa 36 şi Hotărârea de Guvern de modificare a OGR 36, prin care a fost inclus şi CEH în prevederile legale.

Potrivit ordonanţei, “venitul lunar de completare se stabileşte odată cu indemnizaţia de şomaj şi este egal cu diferenţa dintre câştigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncă, dar nu mai mult decât câştigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, şi nivelul indemnizaţiei de şomaj. Venitul de completare se acordă lunar, pe perioade stabilite diferenţiat, respectiv pe 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani şi până la 10 ani, 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani şi până la 15 ani, 22 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani şi până la 25 ani şi 24 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă de cel puţin 25 de ani”.

La CEH lucrează aproximativ 6.300 de angajaţi la minele Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan şi la Termocentralele Mintia şi Paroşeni

Sursa gazetadedimineata.ro

Comentarii

 • Sa dea bani la oameni ca nu mai sta nimeni!!

  Lacry Josceanu 7 iunie 2016 17:02 Răspunde
 • Nu vor da nici bani si vor ramane si mai putini.

  Marinela Farkas 7 iunie 2016 18:02 Răspunde
 • Ce au fost canva…si ce or ajuns acum…nu imi vine sa cred…

  Postolica Ioana-Nela 7 iunie 2016 18:09 Răspunde
 • Curios -se implinesc 3 luni de la suspendarea contractului colectiv si nu spune nimeni nimc.Legal,nu se poate merge peste acest termen.Helooo -mai avem sindicat???

  Dio Marius 7 iunie 2016 19:05 Răspunde
 • directoru sa citeasca mai bine ordonanta 36 sa vada ce spune la articolul 7 si sa dea drepturile ce se cuvine la disponibilizare

  nicu 7 iunie 2016 20:27 Răspunde
 • Să mulțumim și Sindicatului MUNTELE pt. ce se întâmplă !
  Ei sunt singurii negociatori, nu să dea vina pe alte sindicate

  Bike Bike 7 iunie 2016 21:06 Răspunde
 • a-ti avut vreodata ?????sindicat ?

  Irma Szatmari 7 iunie 2016 21:26 Răspunde
 • ce va surpinde ? – unde a-ti fost in 97 , la prima ordonanță , soarta mineritului atunci sa decis ! –

  Ilioni Siminic 7 iunie 2016 23:41 Răspunde
 • Intrebati-l pe postolache(intentionat scris asa), Marele „catindat” din partea psd….ce pana mea a facut(pentru cine nu stie, a fost maaaaare sindicalist )?!!!!!!!! si ii trebuia primarie?????????????

  Lucian Olavi Cruceru 8 iunie 2016 07:42 Răspunde
 • Ministrul Grigorescu trebuie sa numeasca la CEH o administrare privata, nu din randul clanurilor din ceh. Trebuie sa numeasca oameni competenti din afara sistemului care stiu sa gaseasca solutii de crestere a veniturilor, nu numai de reducere a cheltuielilor prin disponibilizari. Asta stie sa faca orice analfabet, adica sa dea oamenii afara prin disponibilizare. Trebuie demantelate clanurile din ceh si dati afara toti, absolut toti pensionabilii, nu ascunsi prin diferite birouri sau functii de directori, consilieri sau asa mai departe. Asta inseamna management corect.

  Livezeni 11 iunie 2016 13:02 Răspunde
 • Acolo a lucrat,si Tata la Mina din Lonea unde mam nascut

  Stefan Petca 16 iunie 2016 02:34 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului