Oprirea termocentralelor duce la oprirea minelor

  • acum 4 ani

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara se tem de ce este mai rău. În cazul în care instanţa va decide oprirea celor două termocentrale acest lucru atrage după sine şi oprirea unităţilor miniere. Şi nu doar cele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, ci şi cele de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului.

Cea mai gravă problemă este decizia instanţei de a nu permite funcţionarea termocentralelor, mai exact, deocamdată a termocentralei de la Mintia. Acest lucru ar duce la oprirea a patru mine, două de la închidere şi două de la noi (Complexul Energetic Hunedoara-n.r.)”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

Potrivit sindicaliştilor ar trebui ca la nivelul ministerului să fie stabilită o comisie care să se ocupe în mod special de Complexul Energetic Hunedoara.

Ar trebui un grup care să se ocupe strict de problema asta, şi nu vorbim de conducătorii de la CEH”, a mai spus sursa citată.

Judecătoria Deva a decis la data de 12 mai oprirea termocentralei de la Mintia pentru neconformare la cerinţele de mediu. Mai exact, instanţa a admis solicitarea celor de la Garda de Mediu. Nici până astăzi nu a fost depus un apel în acest caz.

Monika BACIU

Sursa:: Press-media

Comentarii

  • Se spune ca administratia CEH a marit salariile liderilor de sindicat, ca sa inchida ochii la mizeria de restructurare care se apropie prin care oamenii vor fi trimisi acasa cu mana goala. Trebuie sesizate organele statului pana la cel mai inalt nivel ca sa starpeasca hotia si gashca de nesatui care administreaza CEH. Daca este adevarat trebuie ca cineva sa raspunda pentru asemenea mizerii. Se aude ca sau facut numai mizerii la CEH, sau modificat organigrame de azi pe maine, se pregatesc concursuri pe posturi unde se stiu cei ce vor castiga concursurile deja. E o adunatura de infractori acolo la CEH si nici un organ al statului nu sa sesizat. De ce? DNA, POLITIE, PARCHET, CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI. DE CE TAC TOATE ACESTE ORGANE ALE STATULUI? De ce se agreeaza in aceasta unitate pontajul fictiv? Sa ni se spuna de catre conducerea CEH si de catre casa de insolventa: Cine ponteaza liderii de sindicat, ce munca presteaza, ce program au si daca chiar presteaza si daca este unitate de stat sa se faca publice salariile liderilor de sindicat si veniturile acestora pe ultimele 12 luni.

    mama omida 8 iulie 2016 14:05 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares