În Valea Jiului, doar primăria Vulcan a fost în grevă

  • acum 3 ani

Niciun locuitor al municipiului Vulcan nu a putut să intre marți la primărie. Motivul? A fost grevă generală toată ziua, iar funcționarii publici care nu s-au afiliat la vreun sindicat, dar au semnat o adeziune la grevă, au venit la lucru, însă, au stat toată ziua la ghișee, fără să ia legătura cu publicul. „Aveam treabă, dar vin mâine. Mă gândeam eu că e grevă că am auzit la televizor”, a spus o femeie care venise la primărie, dar nu a putut să intre pentru că pe ușă era afișat faptul că funcționarii sunt în grevă.

Nu s-a lucrat deloc, iar cea care a strâns semnăturile pe proprie răspundere spune acum că funcționarii din Vulcan se vor organiza în sindicat, aceasta fiind singura primărie din Valea Jiului care s-a solidarizat la greva celor de la Federației Naționale a Sindicaliștilor din Adminitrație (FNSA). „Am întrerupt activitatea cu cetățenii. Nu le mai asigurăm niciun fel de serviciu, cu excepția celor care au nevoie de adeverințe, în cazul în care au un deces în familie. E un gest umanitar. Am un tabel de care eu m-am ocupat și am strâns semnături de la colegii mei care au vrut să fie alături de FNSA Cluj, de la care am primit un comunicat prin fax. Sindicaliștii de acolo ne-au rugat să ne solidarizăm cu ei pentru o zi și am obținut, dintr-un total de 91 de semnături, doar șase împotriviri”, a spus Maria Ceaureanu, angajată a primăriei Vulcan.

Conform FNSA, greva de o zi a fost declanșată, pentru că sindicaliștii cer: acordarea vaucerelor de vacanță, a normei de hrană și salarii mai mari cu 25 la sută, pentru un angajat public local câștigă mult mai puțin, în comparație cu unul de la nivelul instituțiilor centrale, iar dacă nu se va întâmpla nimic, sindicaliștii spun că din 19 iulie declașează greva generală.

Sursa:: servuspress

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Stiri din Valea Jiului