Consiliul Concurenţei atrage atenţia asupra închiderii CEH

  • acum 4 ani

Consiliul Concurenţei atrage atenţia asupra impactului pe care l-ar putea avea închiderea Complexului Energetic Hunedoara. Potrivit raportului Consiliului Concurenţei, în judeţ ar creşte rata şomajului, dar un alt factor care ar avea de suferit ar fi şi populaţia racordată, încă, la sistemul centralizat de termoficare. Complexul Energetic Hunedoara (CEH) este un producător de energie electrică și termică de stat, cu sediul în Petroșani. CEH are o cotă de piață de aproximativ 5 % pe piața românească a producerii de energie electrică, fiind singurul producător important de energie electrică în centrul și nord-vestul României.

“CEH este cea mai mare companie din județul Hunedoara și încetarea activității acesteia ar duce la o creștere a ratei șomajului în zona. Societatea este singura sursă de căldură pentru municipiul Deva și orașele situate în zona Văii Jiului. O încetare a activității sale ar afecta obligația de serviciu public de furnizare a căldurii către gospodăriile populației care îi sunt încredințate în mod oficial. CEH utilizează cărbunele greu pentru a produce energie electrică și, de asemenea, cogenerează căldură pentru orașele din jur”, arată cei de la Consiliul Concurenţei în raportul pe anul 2015.

Nici la această oră nu se ştie dacă cei din Valea Jiului şi cei din Deva vor avea căldură la iarnă. În toamnă există riscul ca ambele termocentrale să fie oprite, iar asta ar atrage după sine şi sistarea furnizării agentului termic şi nu numai.

Monika BACIU

Sursa:: Press-media

Comentarii

  • Consiliule, miscă-ti curul la fața locului și dumirește-te că esti prost informat. Prost RĂU! Numărul ,,racordaților” tinde spre numere din 3 cifre.

    Octavian Andrasel 14 iulie 2016 20:43 Răspunde
  • nu s-a inchis inca? mai au ce fura?

    Lucien Lucas 26 iulie 2016 05:46 Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares